2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Līvānu novadā top pusmiljonu vērta daudzfunkcionālā sporta trase

Līvānu novadā top pusmiljonu vērta daudzfunkcionālā sporta trase

Biedrība "Veloklubs Līvāni" Grīvas mežā sākusi vērienīga projekta realizāciju, kā rezultātā Līvānu novadā tiks izveidota moderna, apgaismota, daudzfunkcionāla, divus kilometrus gara sportiskajām aktivitātēm domāta trase.
 
 
Kā informē Līvānu novada pašvaldība, trasi ikviens interesents varēs izmantot dažādām sportiskām aktivitātēm. Patlaban topošajā sporta infrastruktūras objektā sākti 1.kārtas darbi. Projekta realizācijas gaitā paredzēts izveidot trases profilu, atmežot trases teritoriju, izraut koku celmus, uzfrēzēt trases virskārtu un veikt trases apgaismojuma izbūves darbus.
 
 
Plānots, ka vasaras sezonā daudzfunkcionālā trase būs piemērota skriešanai, riteņbraukšanai, soļošanai, nūjošanai un zirgu izjādēm, savukārt ziemā – distanču slēpošanai klasiskajā un arī slīdsolī. Trases teritorijā tiks izbūvēti divi tilti pāri gravai un viens tunelis - pārvads trases distancē.
 
 
Projekta gaitā paredzēts izbūvēt arī slēpju nomas punktu un nodrošināt slēpju nomu. Nākotnē trases teritoriju paredzēts aprīkot ar atpūtas vietām un turpināt pilnveidot teritoriju, izveidojot "atrakciju un piedzīvojumu trasi" un citu infrastruktūru veselīga dzīvesveida veicināšanai.
 
 
Daudzfunkcionālās trases būvniecību un aprīkošanu paredzēts veikt 6 kārtās, projekta kopējās izmaksas - aptuveni 500 000 eiro.
 
 
Saskaņā ar apstiprinātu projekta pieteikumu Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Lauku attīstības programmas pasākumā "Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā" projekta 1.kārtas realizācijai ir saņemts publiskais finansējums - 18 497 eiro.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-2/2)

  • abc
    02.07.2018 18:20
    Debili gājieni.
  • Guest
    02.07.2018 18:20
    Wooow!!! Malači ;)

Atstājiet komentāru