2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Līvānu novada iecirknī nobalso 101 gada vecumu sasniegusi vēlētāja

Līvānu novada iecirknī nobalso 101 gada vecumu sasniegusi vēlētāja

Līvānu novada Rožupes pagasta iecirknī šodien balsojusi arī kāda 101 gada vecumu sasniegusi vēlētāja, aģentūrai BNS pastāstījainformē Līvānu novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inta Raubiška.
 

"Viņa uz iecirkni tika atvesta, bet savu izvēli izdarīja pati," teica Raubiška.

 

Tāpat viņa pastāstīja, ka Līvānu novadā līdz šim nav novēroti nekādi incidenti un nav bijuši arī lieli pārpratumi, tomēr viens vēlētājs gribējis nobalsot ar derīguma termiņu zaudējušu pasi. Savukārt par to, vai bijuši mēģinājumi nobalsot ar elektroniskajām identifikācijas (eID) kartēm bez vēlētāja apliecības, Raubiška nemācēja teikt.

 

Viņa arī atzina, ka vēlētāju aktivitāte varētu būt mazāka nekā iepriekšējās Saeimas vēlēšanās, vienlaikus norādot, ka pilsētas iecirkņos veidojas rindas.

 

Latgalē lielākā vēlētāju aktivitāte līdz plkst.16 bijusi Līvānu novadā - ieskaitot iepriekš glabāšanā nodotos balojumus, šajā novadā kopumā nobalojuši 46,2% novada kopējo balsstiesīgo iedzīvotāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

 

Seko Viļānu novads, kurā līdz plkst.16, ieskaitot iepriekš glabāšanā nodotos balojumus, kopumā nobalsojuši 45,24% balsstiesīgo novada iedzīvotāju, Preiļu novads - 41,41%, kā arī Balvu novads - 40,42%.

 

 

Mazākā vēlētāju aktivitāte Latgalē līdz plkst.16 bijusi Cibas novadā - 26,78%.

 

Kopumā sestdien līdz plkst.16, ieskaitot iepriekš glabāšanā nodotos balojumus, Latvijā nobalojuši 41,32% vēlētāju.

 

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā notiek 12. Saeimas vēlēšanas. Kopumā Latvijā un ārvalstīs balsstiesīgo skaits ir 1,552 miljoni.

Vēlēšanu iecirkņi Latvijā sestdien ir atvērti no plkst. 7 līdz 20.

Atstājiet komentāru