2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Līvānos no decembra pieaugs ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

Līvānos no decembra pieaugs ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome sēdē ceturtdien apstiprināja pašvaldības uzņēmuma "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu, kas paredz to pieaugumu, informē SPRK Komunikācijas nodaļas galvenā speciāliste Ieva Bethere.
 
 
Jaunapstiprinātie tarifi paredz, ka no šā gada 1.decembra ūdensapgādes tarifs Līvānos palielināsies par 37,8% - līdz 51 centam par kubikmetru bez pievienotas vērtības nodokļa (PVN), bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs pieaugs par 19,2% - līdz 95 centiem par kubikmetru bez PVN.
 
 
Uzņēmumā tarifu izmaiņas paskaidroja ar elektroenerģijas tarifu paaugstināšanos, degvielas cenu celšanos, nekustamā īpašuma nodokļa par zemi, ēkām un būvēm paaugstināšanos, ka arī pilsētas ūdenssaimniecības attīstības projekta pirmās un otrās kārtas īstenošanu, kam tika ņemti kredīti Valsts kasē.
 
 
SPRK ir neatkarīga valsts iestāde, kas izveidota un darbojas, lai valsts regulējamajās nozarēs ‒ enerģētikā, telekomunikācijās, pastā, dzelzceļa transportā ‒ aizstāvētu sabiedrisko pakalpojumu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Atstājiet komentāru