2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Finansējumu saņem četras Līvānu novada iedzīvotājiem svarīgas idejas

Finansējumu saņem četras Līvānu novada iedzīvotājiem svarīgas idejas

Foto: Finansējuma saņēmēji kopā ar LMT un Līvānu novada domes vadību: (no kreisās) Jānis Balodis, LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis, Indra Ezerkalna, Inga Zvaigzne-Sniķere, Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, Valija Ruisa.
 
Otrdien, 28.oktobrī, Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā tika paziņoti četri "Latvijas Mobilā Telefona" (LMT) projekta "LMT Latvijai" konkursa uzvarētāji. Pateicoties LMT piešķirtajam finansējumam, Līvānu florbola laukumam tiks iegādāti jauni borti, Jersikas kopiena izveidos atpūtas vietu, Līvānu centrā tiks izvietoti āra trenažieri un pie Dubnas upes uzstādīs jaunus vides objektus.
 
"LMT Latvijai" uzvarējušie četri projekti Līvānos:
 
1. Florbola laukuma bortu iegāde
Pateicoties florbola laukuma bortu iegādei, nodarbības varēs notikt ne tikai treniņu veidā ārpus stundām. Tās kļūs par neatņemamu sastāvdaļu sporta stundās skolēniem, kā arī pārējiem Līvānu novada iedzīvotājiem.
Projekta iesniedzējs: Jānis Balodis
Piešķirtais finansējums: 2000 eiro
 
2. Jersikas kopienas atpūtas vietas "Redzēt, dzirdēt, sajust dabu!" izveide
Jersikas kopienas atpūtas vietas "Redzēt, dzirdēt, sajust dabu!" izveide piedāvās vairākus aktivitāšu centrus jebkurai vecuma grupai Līvānu novadā - rotaļu laukums, sajūtu taka, dabas izziņas spēles, āra tāfeli no dabai draudzīgiem materiāliem - smilts, čiekuriem u.c. Varēs arī vienkārši braukt atpūsties un klausīties putnu balsīs.
Projekta iesniedzējs: Indra Ezerkalna
Piešķirtais finansējums: 1269.40 eiro
 
3. Vides objekta - dizaina soliņu grupas "Brīvdabas viesistaba" izveide Līvānos
Brīvdabas viesistaba ir monolītās formās atlieta, iedzīvotāju atpūtai domāta "viesistabas garnitūra" brīvā dabā, upes krastā. To veidos galds, dīvāns, krēsli, plaukti, "televizors" (kalpo kā ietvars ainaviskam - skatam uz Dubnas upi). Dizains veidots minimālisma stilā (materiāls betons), maksimāli lēts un izturīgs Latvijas klimatiskajos apstākļos.
Projekta iesniedzējs: Biedrība "Sociāli politiska novada attīstības biedrība "Līvāni""
Piešķirtais finansējums: 2000 eiro
 
4. Vienmēr gatavs!
Visu vecumu iedzīvotājiem, it īpaši jauniešiem, ir svarīgi, lai ar sportu var nodarboties jebkurā laikā. Uzstādot āra trenažierus Līvānu pilsētas centrā, tiks radīta jebkuram iedzīvotājam pieejama vide savas veselības uzlabošanai un fiziskās formas uzturēšanai.
Projekta iesniedzējs: Līvānu novada Multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Kvartāls" (JIC "Kvartāls")
Piešķirtais finansējums: 2000 eiro
 
Apbalvošanas ceremonijā piedalījās LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis, Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, LMT klientu centra "Daugavpils" vadītāja Edīte Faibuševica un projekta finālisti.
 
"LMT vienmēr ir bijis svarīgi domas pārvērst darbos, tādēļ esam gandarīti, ka varam sniegt iespēju Līvānu novada iedzīvotājiem realizēt savai dzīvesvietai svarīgus projektus. LMT lepojas ar katru, kurš dara, tādēļ esam patiesi gandarīti, ka arī Līvānu novada iedzīvotājiem varam piedāvāt īstenot svarīgas idejas un uzlabot dzīvi savā pilsētā," sacīja LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.
 
Projektā "LMT Latvijai" varēja piedalīties ikviens Līvānu novada iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa, nevalstiska organizācija vai juridiska persona un tā mērķis ir sniegt iedzīvotājiem iespēju īstenot svarīgas un nozīmīgas ieceres, padarot sakoptāku vidi, dažādojot sabiedriskās dzīves aktivitātes un veicinot savas pilsētas izaugsmi.
 
"Paldies LMT par to, ka šoreiz kā viena no pilsētām, kur iedzīvotājiem realizēt savas iniciatīvas, ir izvēlēti tieši Līvāni. Iepriekš tās bija lielākas pilsētas, bet arī mums ir, ko teikt. Līvānu iedzīvotāji ir aktīvi savas dzīves vides pilnveidošanā - arī šis konkurss tam bija kārtējais apliecinājums. Paldies visiem projektu rakstītājiem par ieguldīto darbu un idejām. Ceru arī tās idejas, kas šoreiz neguva finansiālu atbalstu, nākotnē būs iespēja īstenot, jo visas šīs idejas ir ļoti labas," sacīja Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.
 
Pirmajā konkursa kārtā projektus vērtēja LMT un pašvaldības žūrija, otrajā kārtā uzvarētājus un finansējuma saņēmējus noteica paši iedzīvotāji, balsojot elektroniski portāla Delfi.lv speciāli izveidotajā sadaļā, aizpildot balsošanas anketas Līvānu pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā uz vietas un LMT klientiem tika sniegta iespēja balsot arī portālā m.lmt.lv un ar īsziņas palīdzību.
 
No saņemtajiem 10 pieteikumiem iedzīvotāju balsojumam tika nodoti visi projekti. Apkopojot elektronisko un klātienes balsojumu, noteikti četri konkursa uzvarētāji, par kuriem kopumā nodotas vairāk nekā 2000 balsu.
 
Autors: Latvijas Mobilā telefona sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis.

Atstājiet komentāru