2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

XVIII stāstnieku konkurss "Teci, teci, valodiņa 2014"

XVIII stāstnieku konkurss "Teci, teci, valodiņa 2014"

29. novembrī Rīgas Latviešu biedrībā pulcējās 108 jaunie stāstnieki no visiem Latvijas novadiem, kas savu stāstnieka talantu, izteiksmes patiesīgumu un personības šarmu bija apliecinājuši 15 stāstnieku konkursā "Teci, teci valodiņa 2014" pusfinālos.

 Konkursa finālā piedalījās arī trīs skolēni no Līvānu novada-  Mareks Nečajevs un Rainers Tomass Urujevs (Līvānu1.vidusskola, skolotāja A.Kārkle) un Evita Tentere (Jersikas pamatskola, skolotāja M.Ondzule). Visi trīs dalībnieki parādīja lielisku sniegumu, iegūstot I pakāpes diplomus un Dižā stāstnieka titulu.

 Finālistus vērtēja – Latviešu folkloras krātuves pētnieki Baiba Krogzeme-Mosgorda un Guntis Pakalns, Vidvuds un Iveta Medeņi no Latvijas Radio, V/A Nacionālā botāniskā dārza direktors Andrejs Svilāns, UNESCO Latvijas Nacionālās komitejas Stāstu bibliotēku tīkla dalībnieces Inguna Radziņa, Aelita Ramane, lieliskas stāstnieces, Anete Karlsone un Inita Šalkovska, kā arī iepriekšējo stāstnieku konkursu uzvarētāji – stāstnieku ķēniņi Dāvis Suharevskis un Jēkabs Apfelbergs.

 Stāstnieku konkursa rezultātus var aplūkot www.visc.gov.lv

 Konkursu rīkoja Valsts Izglītības satura centrs sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisiju, tradicionālās kultūras biedrību „Aprika”, folkloras skolotāju novadu koordinatoru padomi. Konkursu atbalstīja un dalībniekiem balvas dāvināja SIA A.M. L. izstāžu komplekss „Rāmava”, VZI APP „Nacionālais botāniskais dārzs”, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija.

Avots: livani.lv

Atstājiet komentāru