2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Līvānos atklāj Raimonda Vinduļa izstādi "Posters of the day"

Līvānos atklāj Raimonda Vinduļa izstādi "Posters of the day"

No šodienas Līvānu mākslas un amatniecības centrā būs apskatāma līvānieša, grafiskā mākslinieka Raimonda Vinduļa plakātu izstāde "Posters of the day",  informē Līvānu novada pašvaldība.

 

Par plakātu (mūsdienās - posteri) kā izteiksmes līdzekli Vindulis jūsmojis kopš bērnības. Tolaik, 70. un 80.gados, plakātam bija būtiska nozīme sabiedriskajā dzīvē, lai arī visbiežāk to caurstrāvoja tam laikam raksturīgā politiskā propaganda.

 

Vinduļa radošo valodu ietekmēja poļu plakāta skola, kas vienmēr balstījusies uz nekļūdīgu ilustratīvo valodu, prasmīgu humora un fantāzijas sajaukumu un glezniecisku žestu izmantojumu, kā arī iespaidoja Šveices plakāta vizuālā valoda un japāņu kaligrāfiskais piegājiens.

 

"Mani vienmēr uzrunājis plakāta tiešums un izteiksmīgums. Projektu "Posters of the day" sāku aptuveni pirms pusotra gada. Sākumā tas bija veids, kā katru dienu piefiksēt vizuāli. Grafiskā valodā attēlojot katras dienas atskatu, meklējot, ieraugot, sajūtot, izvēloties kādam periodam citādu stilu un piegājienu... Tas mani aizrāva, un nu jau radīti vairāk nekā 400 plakātu jeb posteru," stāsta Vindulis.

 

Plakātu izstāde "Posters of the day" Līvānu mākslas un amatniecības centrā būs apskatāma līdz 7.novembrim.

Atstājiet komentāru