2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Līvānos šogad noslēgsies apjomīga ielu rekonstrukcija (FOTO)

Līvānos šogad noslēgsies apjomīga ielu rekonstrukcija (FOTO)

Jau kopš 2013.gada gada Līvānu pilsētā rit apjomīgi ielu rekonstrukcijas darbi, kā rezultātā jaunu, sakārtotu izskatu ieguvušas vairāk kā 10 Līvānu pilsētas ielas.


Tā kā Līvānu pilsētā izvietojušies un darbojas daudzi vietējie uzņēmumi, veiksmīgi ieviestā projekta „Līvānu satiksmes infrastruktūras tīkla uzlabošana industriālo zonu sasniedzamībai un uzņēmējdarbības veicināšanai” rezultātā būs sakārtota liela daļa pilsētas ielu, kas kalpo kā pievadceļi uzņēmumu teritorijām.


Jauns asfalta segums, ietves, apgaismojums ierīkots Dzelzceļa un Rūpniecības ielās, Lāčplēša un Saules ielās, kā arī Sporta, A.Pumpura, Avotu ielā, Zemgales un Rožu ielā, Stirnu ielā un citviet. Tā kā projekts jāpabeidz līdz 2015.gada vidum, aktīvi būvniecības darbi notiek arī šopavasar. Šobrīd intensīvi būvdarbi rit Līvānu pilsētas Zaļajā ielā un Meža ielā, kā arī Saules, Avotu un citās ielās.


Būvniecības laikā tiek pārbūvēti sakaru tīkli, izbūvēti elektrotīkli un ielu apgaismojums, izbūvētas lietus ūdens novadīšanas sistēmas, kā arī gājēju ietves un jauna ielu brauktuve ar asfaltbetona segumu.

 

Līdzekļu ekonomijas rezultātā šogad Līvānu novada domei bija iespēja palielināt rekonstruējamo ielu apjomus. Tā, piemēram, Meža ielā būs iespēja rekonstruēt arī ielas posmu gar pilsētas kapiem, izbūvējot tur paplašinātu automašīnu stāvlaukumu, kā arī sakārtojot pilsētas teritorijā esošo mažaparka skvēru starp Meža un Pumpura ielām. Šī priežu meža teritorija ir iemīļota pastaigu vieta iedzīvotājiem, tāpēc tur jau uzsākta gājēju celiņu izbūve. Jau šovasar iedzīvotājiem būs iespēja izmēģināt jaunos bruģētos un apgaismotos gājēju celiņus, mežaparka skvērā tiks uzstādīti arī soliņi un atkritumu urnas.


2015.gada 26. marta Līvānu novada domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu par kredīta ņemšanu valsts kasē 236 022,00 EUR apmērā, lai nodrošinātu minēto darbu veikšanai nepieciešamo priekšapmaksu. Pēc kvalitatīvas projekta ieviešanas un darbu pabeigšanas 66,2% no minētās summas pašvaldība atgūs no Eiropas reģionālā attīstības fonda.


Projekts tiek realizēts ERAF Darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.6. prioritātes „Policentriska attīstība” 3.6.1.1. aktivitātes „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” ietvaros.

 

Foto G.Kraukle:
2015.gada 27.martā aktīvi rit ielu būvniecības darbi Līvānu novadā: Zaļajā ielā.
Top gājēju celiņi Meža, Pumpura un Avotu ielas mežaparka skvērā.

 

livani1

Atstājiet komentāru