2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Līvāniete - labākā starp Latvijas maratonistēm (FOTO)

Līvāniete - labākā starp Latvijas maratonistēm (FOTO)

Vēsturisks notikums Līvānu novada sporta dzīvē - svētdien notikušajā Lattelecom Rīgas maratonā Līvānu novada vieglatlētikas kluba pārstāve Kitija Valtere ierakstīja savu vārdu šī nozīmīga skriešanas pasākuma hronikās, kļūstot par labāko maratonisti starp Latvijas skrējējām!

Jāpiebilst arī, ka šī ārkārtīgi patīkama notikuma īpatsvaru ceļ augstumos vairāku faktu sakritība - līdz vakardienai nevienai Līvānu novada daiļā dzimuma pārstāvei nebija pa spēkam veikt šo grūto (42 km 195 metri) distanci, tātad Kitija automātiski kļūst par Līvānu novada rekorda īpašnieci klasiskajā maratona distancē, uzrādītais laiks ir 2 stundas 58 minūtes un 12 sekundes.

Kopvērtējumā sportiste ierindojās augstajā sestajā vietā, priekšā palaižot vien tā saucamo "skriešanas valstu" pārstāves no Kenijas, Etiopijas un Krievijas. Pašai sportistei debijas reize atnesa gandarījumu par paveikto, pozitīvas emocijas un apņēmību neapstāties pie sasniegtā, virzīties uz augstāko mērķu sasniegšanu.

Visprecīzāk, manā skatījumā, maratonu raksturo īss teiciens "Maratons ir ceļš uz izcilību", tie, kas pirmoreiz noskrien maratonu (runa iet par klasisko maratona distanci) no rīta pamostas ar sajūtām ka viņi ir pārvērtušies par citiem cilvēkiem, mainās dzīves filozofija, pieaug pašnovērtējums un ticība saviem spēkiem. Maratons nepiedod paviršību, tikai ar dzelžainas disciplīnas ievērošanu, ar super augstām prasībām pret sevi, dzīves ritma pakārtošanu šim notikumam ir iespējams sagatavoties un izturēt šo grūto pārbaudījumu. Paldies Kitijas vecākiem par atbalstu, trenerim par ieguldīto darbu sportistes attīstībā un protams, pašai Kitijai par spēju mobilizēties un izturību visas distances garumā!

Starp klasiskā maratona distances dalībniecēm šoreiz bija manīta vēl viena Līvānu novada pārstāve - Zane Karpenko, kura arī veiksmīgi sasniedza finišu. Malacis!!!

Maratona dienā Valteru uzvārds izskanēja vēlreiz, ar nepacietību gaidījām finišu īsajā 5 km distancē, jo Gintai Valterei bija visas izredzes cīnīties par visaugstākajām vietām un Ginta nepievīla, sasniedzot finišu kā otrā labākā sieviešu konkurencē.

Māsas Valteres parūpējas lai vairāk ka 25 tūkstoši dalībnieki no 69 pasaules valstīm, visi kas atnāca klātienē atbalstīt savas ģimenes, kolēģus un draugus, kā arī pārējie Latvijas iedzīvotāji, kuri seko sporta notikumiem televīzijā vai internetā sadzirdētu Līvānu pilsētas vārdu un pārliecinātos, ka panākumu avots ir apņēmība, gribasspēks un ticība! Pat, ja tu esi izaudzis tādā mazpilsētā kā Līvāni, tu vari daudz, vajag tikai gribēt!

Līvānu vieglatlētikas kluba vārdā vēlos pateikties Līvānu novada domei par iespēju atbalstīt Kitiju sagatavošanas periodā un aizvadīt treniņnometni augstkalnē Slovākijā.

Andrejs Bondarevs
Līvānu VK valdes loceklis

Komentāri (0-1/1)

  • Jēkabs
    02.07.2018 18:23
    Malace Kitija un protams viņas treneris Vjačeslavs Grigorjevs!!!!
    Un vispār! Līvānieši rullē!!!!

Atstājiet komentāru