2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Optisko šķiedru ražotājs "Z-Light" pērn nopelna 2,2 miljonus eiro

Optisko šķiedru ražotājs "Z-Light" pērn nopelna 2,2 miljonus eiro

Līvānu optisko šķiedru, to izstrādājumu un metāla detaļu ražotājs "Z-Light" pērn strādāja ar 8,891 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 3,1% mazāk nekā 2013.gadā, un guva 2,205 miljonu eiro peļņu, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir par 0,1% mazāk, liecina datubāzē "Lursoft" pieejamais kompānijas finanšu pārskats.


"Z-Light" vadības ziņojumā teikts, ka 2014.gads kompānijai bijis ļoti sarežģīts un ar lieliem izaicinājumiem. "Gada pirmais pusgads bija izcils gan no ražošanas apjoma pieauguma, gan no peļņas viedokļa. To nevar teikt par otro pusgadu. Šajā laikā neizdevās panākt līguma pagarināšanu ar kompānijas lielāko klientu. Tas ir izskaidrojams ar to, ka pārskata gadā ievērojami ir pieaugusi konkurence un tirgū ir ienākuši spēlētāji, kas tirgus daļu mēģina palielināt ar dempinga cenu palīdzību. Šā iemesla dēļ gada otrajā pusgadā ražošanas apjomi kritās ievērojami no 5,32 miljoniem eiro pirmajā pusgadā uz 3,58 miljoniem eiro otrajā pusgadā," atzīmē uzņēmumā.


Kompānijas vadība skaidro, ka otrajā pusgadā pastiprināta vērība pievērsta jaunu tehnoloģiju izstrādei, lai būtu iespējams samazināt esošo izstrādājumu ražošanas pašizmaksas un, lai būtu iespējams tirgū piedāvāt jaunus produktus. "Šie pasākumi ir devuši augļus abos virzienos, kas ļauj ar daudz lielāku optimismu raudzīties 2015.gada virzienā," sacīts vadības ziņojumā.


"Z-Light" vadība norāda, ka pērn veikti esošo tehnoloģisko procesu uzlabošanas pasākumi. Ir pilnveidotas tehnoloģijas, iegādātas modernākas iekārtas un mērīšanas līdzekļi, kā arī sākts darbs pie jaunu izstrādājumu un tehnoloģiju attīstīšanas, kas varētu dot ieguldījumu tālākai uzņēmuma izaugsmei.
Kompānijas finanšu pārskats liecina, ka 2014.gadā lielākie noieta tirgi bijuši Eiropas Savienības valstis, kur produkcija realizēta 3,299 miljonu eiro apmērā, kas ir par 4,2% mazāk nekā gadu iepriekš, un Izraēla, kur produkcijas realizācija pērn saruka par 2,7% un bija 3,072 miljoni eiro.


Šogad uzņēmums plāno sekmīgi pārvarēt esošās grūtības un atkal nostāties uz izaugsmes ceļa, teikts vadības ziņojumā.


2013.gadā "Z-Light" strādāja ar 9,175 miljonu eiro apgrozījumu un 2,206 miljonu eiro peļņu.


"Z-Light" reģistrēts 2004.gadā un tā pamatkapitāls ir 2,674 miljoni eiro, liecina datubāzes "Lursoft" informācija. Uzņēmuma īpašnieki ir vairākas Latvijas un Vācijas privātpersonas.

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Atstājiet komentāru