2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Līvānu mērs: Latvijas prezidentūras ES gaitā varoņdarbi nav veikti, iekšējo jautājumu risināšana - aizkavējusies

Līvānu mērs: Latvijas prezidentūras ES gaitā varoņdarbi nav veikti, iekšējo jautājumu risināšana - aizkavējusies

Nekādi varoņdarbi šajā laikā nav veikti, savukārt valstij aktuālu iekšējo jautājumu risināšana ir aizkavējusies, vērtējot Latvijas prezidentūras ES rezultātus, atzīst Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods.

 

Latvijas prezidentūras ES gaitā daudzi ministriju darbinieki ir bijuši aizņemti ar prezidentūras jautājumiem, kā rezultātā būtiski iekavējusies ES fondu finansējuma apguve. Iekavējusies arī daudzu citu iedzīvotājiem un uzņēmējiem svarīgu jautājumu risināšana. Līdz ar to iedzīvotāju maksātspēja ir dramatiski samazinājusies. Smagā situācijā atrodas ģimenes ar bērniem un vientuļās mātes.

 

"Patlaban turpinās iedzīvotāju izbraukšana no valsts. Uzskatu, ka šī jautājuma risināšana Latvijai patlaban ir svarīgāka nekā lemšana par bēgļu uzņemšanu no Āfrikas. Varbūt drīzāk būtu jāpalīdz tiem 108 karadarbībā ierautās Ukrainas iedzīvotājiem, kuri lūdz Latvijas pavalstniecību?" dalījās pārdomās Vaivods.

 

Ja valsts steidzīgi nerisinās valsts iekšējos jautājumus un nemainīsim pieeju to risināšanā no valdības un Saeimas puses, Latvija nonāks smagā situācijā, kad nekādas prezidentūras vairs nevarēs nepalīdzēt. "Ja jau Latvijai ir jāuzņemas tā prezidentūra un jātērē tie lielie līdzekļi, tad tas ir jādara tā, lai no tā būtu labums katram valsts iedzīvotājam, arī Līvānu novadā," skaidroja Vaivods.

 

Līvānu mērs vēlreiz uzsvēra, ka valsts drošība visvairāk ir atkarīga no iekšējo jautājumu sakārtotības. Ja tie nebūs sakārtoti un sociālā situācija valstī pasliktināsies, ja iedzīvotāju maksātspēja un dzīves kvalitāte pasliktināsies, mūs nenosargās ne NATO, ne ES, ne kāda cita ārvalstu palīdzība. Valstij ir jārada apstākļi normālai dzīvošanai visiem tās iedzīvotājiem neatkarīgi no tautības.

 

Kritizēja Līvānu mērs arī akcīzes nodokļa celšanu, kas, pēc viņa domām, nepalielinās ieņēmumus valsts budžetā, bet gan sekmēs kontrabandu, un jauno būvniecības likumu, kas nevajadzīgi sarežģī, sadārdzina un paildzina būvniecības procesu, radot papildu problēmas dažādu projektu īstenošanā.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-1/1)

  • ups
    02.07.2018 18:23
    MALACIS!!!!

Atstājiet komentāru