2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Līvāniešiem godalgotas vietas un rekordi Skrien Latvija seriāla pusmaratonā Jelgavā

Līvāniešiem godalgotas vietas un rekordi Skrien Latvija seriāla pusmaratonā Jelgavā

Skriešanas sezonai sākoties, Skrien Latvija seriāls ieguvis jaunu atbalstītāju – Bigbank un sola ar sparu ķerties klāt sacensību organizēšanai, turpināt labākās tradīcijas un piedāvāt daudz jaunumu. Līvānu novada vieglatlētikas kluba komandai bija lieliska iespēja par to pārliecināties, izjūtot skriešanas burvību naksnīgajā Jelgavā, kur norisinājās skriešanas seriāla 4. posms.

Jelgava tikai otro gadu uzņemas organizēt skriešanas svētkus, bet jau tagad droši var teikt, ka tas bija un paliks viens no interesantākajiem skrējieniem. Skrējiens ne velti nosaukts par „Jelgavas nakts pusmaratonu” – starts tiek dots plkst. 22:00, un lēnākiem skrējējiem bija iespēja distanci uzsākt sestdienas vakarā, bet finišēt nākamas dienas sākumā. Jelgavas pusmaratona starta un finiša vietas šoreiz bāzējās Lielupes labajā krastā, bet sacensību centrs (EXPO) Pasta saliņā, kas ir jelgavnieku iecienītākā atpūtas vieta.

Pusmaratona dalībniekus un viesus sagaidīja ar plašu kultūras programmu – bija iespēja apskatīt arī 9. Starptautiskā smilšu skulptūru festivāla darbus par tēmu "Nākotne pēc 750 gadiem", vērot VII Jelgavas sievu nešanas čempionātu, inline hokeja spēles un pēc pusnakts - grupas „Dzelzs vilks” koncertu vērienīga uguns šova pavadībā. Organizatori parūpējās arī par pārsteigumiem visas distances garumā. Jau pats sākums bija labas Holivudas filmas vērts, kad reizē ar starta šāvienu no starta konstrukcijām izplūda biezi dūmi, kas padarīja ierasto procedūru par neaizmirstamu. Nebija garlaicīgi visas trases garumā, jo dalībniekus ik pa laikam sagaidīja DJ radītie priekšnesumi, lāzeru gaismas šovi un, protams, dūmi, dūmi, dūmi... to bija daudz.

Turpinājumā nedaudz sporta statistikas, jo galu galā ne jau pēc izklaidēm mēs braucām uz Jelgavu!
Tradicionāli sacensības atklāj bērnu skrējieni un tikpat tradicionāli tajos piedalās mūsu jaunā paaudze. Nikita Bondarevs šoreiz viegli tika galā ar saviem sāncenšiem, gūstot savu ceturto uzvaru šogad un jau desmito pēc kārtas Skrien Latvija seriāla divu gadu griezumā. Nedaudz sarūgtināja, ka Jelgava jau otro gadu nerīko apbalvošanas ceremoniju bērnu grupās (iespējams ar domu, ka mazam bērnam plkst. 1:00 naktī ir jāatrodas pavisam citā vietā nevis uz pjedestāla), bet pēc finiša saņemtā oriģinālā un ļoti skaistā medaļa kompensēja šo nelielo trūkumu.

5.3 km Tautas skrējienā Līvānus pārstāvēja gana liels dalībnieku pulks – Līvānu BJSS audzēkņi Santa Kokina, Simona Alise Salmiņa, Vadims Martinovs, Karīna Kiseļova, Sintija Grigorjeva, kā arī Olga Bondareva, Mārīte Vilcāne un Andrejs Bondarevs. Kārtējo reizi šosezon iepriecināja jaunie talanti – Santa Kokina, uzrādot sezonas labāko laiku, šajā distancē (5.3km – 22.23) ieņēma piekto pozīciju STA vecuma grupā. Pēc šī posma Santa pacēlās uz neticami augsto trešo pozīciju seriāla kopvērtējumā starp visām vecuma grupām un joprojām atrodas līderpozīcijās STA vecuma grupā. Novēlam Santai izturēt šo tempu līdz seriāla noslēguma fāzei! Simona Alise Salmiņa šoreiz bija nedaudz lēnāka, bet arī Simonas rezultāts ir vērā ņemams – 5. vieta kopvērtējumā starp visām vecuma grupām un 3. vieta STA grupā (pēc 4 posmiem). Vadims Martinovs šoreiz finišēja kā septītais, bet kopvērtējumā saglabā vicelīdera pozīciju VTA vecuma grupā. Sintiju un Olgu sveicam ar lieliskiem personīgajiem rekordiem! Olgai izdevās sasniegt ārkārtīgi labu rezultātu, ieņemot 5. pozīciju ST vecuma grupā starp 212 finišētajiem! Mārīte un Andrejs startēja savu spēju robežās, finišējot 52. un 22. vietās. Visi iepriekš minētie sportisti startē Līvānu VK-2 komandas sastāvā un komandu kopvērtējumā pēc aizvadītiem četriem posmiem atrodas saraksta augšgalā, ieņemot godpilno 2. vietu.

Ļoti sīva cīņa sezonas noslēguma daļā var izvērsties Nike Tautas skrējienā (10.6 km) komandu vērtējumā – ja ar pirmo un otro vietu daudzmaz jau skaidrs (tās ir Sportland/Nike un Maratons–Asics komandas), tad par vietām no trešās līdz sestajai - cīņa solās būt nežēlīga. Veselas septiņas komandas (Aizkraukle, Moller Auto Ventspils, Ogre-10, Sportlat, Da-Marathon, SK Tērauds, ieskaitot arī Līvānu VK-3 komandu) pretendē uz vietu labākajā sešniekā. Mūsu komandas dalībniekiem Arvilam Bušmanim, Valērijam Gasperovičam, Arnim Kaļiņinam, Robertam Mālniekam, Jeļenai Mironovai un Mārai Šūpulniecei nāksies pacīnīties, lai iegūtu ieskaites vietu sezonas beigās. Ceram, ka tas izdosies!

Jelgavas posmā labāko sniegumu uzrādīja Arnis, pieveicot 10.6 km garo distanci ar laiku 36:05 un finišējot 8. vietā VT grupā. Labs sniegums arī Valērijam Gasperovičam, kurš pirmo reizi apsteidza savus pieredzējušos kluba biedrus Robertu un Arvilu un ar rezultātu 40:12 finišēja 15. vietā.

Kā vienmēr ar vislielāko nepacietību gaidījām finišu pusmaratona distancē. Māsas Valteres ir pieradinājušas mūs pie augstvērtīgiem rezultātiem – Kitija cīnās par uzvarām, Ginta par iespēju būt labāko sešniekā. Bet patīkamu pārsteigumu sagaidījām Solveigas Ozolas-Ozoliņas izpildījumā – ar lielisku personīgo rekordu 1:25.11 sportistei izdevās finišēt 4. vietā. Kitija finišēja kā piektā – 1:26.12, bet Ginta kā astotā – 1:32.19 (arī personiskais rekords). Valērija Šakeļa un Jāņa Važņeviča uzrādītie rezultāti arī palīdzēja Līvānu VK pusmaratona komandai un ļāva pirmo reizi karjerā kāpt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Valērijam ar rezultātu 1:20.15 divpadsmitā vieta V30 grupā, Jānis ar rezultātu 1:33.55 finišēja kā sestais V50 grupā. Šobrīd seriāla kopvērtējumā Līvānu VK-1 komanda atrodas augstajā piektajā vietā, bet, visiem dalībniekiem uzlabojot savu līdzšinējo sniegumu, nav zaudētas cerības aizsniegties līdz pat trešajai vietai! Piebildīšu, ka šogad, pirmo reizi Skrien Latvija seriāla vēsturē tiks izcīnītas Latvijas komandu čempionāta medaļas pusmaratona distancē. Lai mums izdodas! Un tiekamies 15. augustā Kuldīgā, jubilejas (notiks jau desmito reizi) pusmaratonā!

Andrejs Bondarevs,
Līvānu vieglatlētikas kluba valdes loceklis

Titulattēlā: Nikita Bondarevs finiša taisnē

Informācijas avots: www.livani.lv

Atstājiet komentāru