2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Tuvojas ikgadējais aktīvās atpūtas pasākums “SuperDublis”

Tuvojas ikgadējais aktīvās atpūtas pasākums “SuperDublis”

 Šī gada 12. septembrī jau ceturto gadu Līvānos pie Latgales mākslas un amatniecības centra notiks aktīvās atpūtas pasākums “SuperDublis”, ko rīko Līvānu novada Multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs “Kvartāls” (JIC “Kvartāls”).

Kā ierasts, pasākuma dalībnieku uzdevums būs pēc iespējas īsākā laika posmā veikt 2-3 km garo dabiski un mākslīgi veidotu šķēršļu trasi, kas izvietota aktīvās atpūtas takas “Dubna un Daugava” teritorijā, tostarp arī upes ūdenī. Pēc šķēršļu trases pabeigšanas visiem būs jāiziet tūrisma uzdevumu trase, kas ietvers arī šaušanu mērķī, kā arī airēšanos ar laivu pilgadību sasniegušajiem dalībniekiem. Pēc visu uzdevumu veikšanas dalībniekiem tiks nodrošināts silts uz ugunskura gatavots ēdiens un karsta tēja.

Izvērtējot iepriekšējo gadu pieredzi, šogad “SuperDublī” ieviestas pāris izmaiņas, lai pasākumu padarītu interesantāku un pieejamāku plašākai auditorijai. Pirmkārt, šogad piedalīties aicināti ne tikai jaunieši, bet arī bērni, kas sasnieguši vismaz 12 gadu vecumu, kā arī pieaugušie, kas pārkāpuši 25 gadu slieksni. Līdz ar to iepriekšējo trīs vecumgrupu vietā šajā “SuperDublī” varēs startēt četrās grupās: 12-14 g.v., 15-17 g.v, 18-25 g.v. un 26+ g.v. Otrkārt, startēt kā individuāli, tā komandā varēs arī tie dalībnieki, kas dzīvo ārpus Līvānu novada. Treškārt, pasākums, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad tas notika nedēļas vidū, šogad ieplānots sestdienā, lai arī studenti un strādājošie varētu pilnvērtīgi nodoties dubļainās trases aicinājumam. Ceturtkārt, pasākums būs sadalīts divās daļās – pa dienu no plkst. 15:00 līdz 18:00 trasē dosies bērni un jaunieši vecumā no 12 līdz 17 gadiem, savukārt vakarā no 20:00 starts tiks dots pilngadīgajiem dalībniekiem, kurus pēc finiša gaidīs pirtiņa turpat Daugavas krastā.

Lai pieteiktos, dalībniekiem līdz 9. septembrim jāaizpilda pieteikuma anketa, kura pieejama gan elektroniski JIC “Kvartāls” mājas lapā www.kvartals.lv, gan drukātā veidā pie “Kvartāls” dežuranta. Turpat nepilngadīgie var iegūt arī vecāku atļaujas, kas jāuzrāda pasākuma dienā pirms starta. Tiem, kas nepaspēs pieteikties līdz 9. septembrim, šāda iespēja būs uzreiz pirms starta 12. septembrī.

Atstājiet komentāru