2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Līvānos sestdien Lielā latgaliešu tautasdziesmu ķēde

Līvānos sestdien Lielā latgaliešu tautasdziesmu ķēde

Sestdien, 2015.gada 19.septembrī Līvānos ikviens aicināts iesaistīties Lielajā latgaliešu tautasdziesmu ķēdē, kas no plkst. 11.30 līdz 15.30 vīsies cauri Līvānu centrālajai Rīgas ielai.

 


Piedalīties var ikviens interesents neatkarīgi no vecuma - skaitot (dziedot) tautasdziesmas latviešu un latgaliešu valodā, kad no rokas rokā tiks nodots tautasdziesmu kamols, tā simboliski apliecinot tautas gara spēku.

 


Katrs akcijas dalībnieks saņems īpašo dalībnieka uzlīmi. Tie, kas tautasdziesmu ķēdes dažādos posmos būs noskaitījuši vairākas tautasdziesmas, par katru saņems zīmodziņu uz dalībnieka uzlīmes. Sakrājot vairāk par 5 zīmodziņiem, dalībniekiem būs iespēja saņemt pārsteiguma balvas – īpašas burtnīcas ar latgaliešu alfabētu un pareizrakstības likumiem.

 


Lielo latgaliešu tautasdziesmu ķēdi visā tā garumā kuplinās arī vairāk kā 10 Līvānu novada tautas mākslas un pašdarbības kolektīvi, savukārt pie Līvānu novada Kultūras centra darbosies Latgaliešu tradīciju skola, kuras radošajās darbnīcās būs iespēja izmēģināt roku mārrutku rīvēšanā, sviesta kulšanā, slotu siešanā un citās aktivitātēs. Darbosies arī īpašā Latgaliešu fotodarbnīca, kurā būs iespēja nofotografēties tautastērpos. Visi pasākumi būs pieejami bez maksas.

 


Lielo Latgaliešu tautasdziesmu ķēdi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, a/s “Latvijas valsts meži” atbalstītā Latgales kultūras programma 2015 un Latgales reģiona attīstības aģentūra projekta “Lielā latgaliešu tautasdziesmu ķēde un tradīciju skola - nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanai un popularizēšanai”.

 

Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļa
t.65307270, ginta.kraukle@livani.lv

 

alivani

Atstājiet komentāru