2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā notiks konference ''Aspazija un Rainis mūsdienu skatījumā''

Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā notiks konference ''Aspazija un Rainis mūsdienu skatījumā''

Šodien plkst.12 Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā notiks Raiņa un Aspazijas 150.jubilejai veltīta konference "Aspazija un Rainis mūsdienu skatījumā", informē Līvānu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru nodaļa.

 

Konferencē Raiņa un Aspazijas muzeja direktores vietniece Solvita Brūvere uzstāsies ar lekciju "Jasmuiža, Rainis, Pliekšānu ģimene", Raiņa un Aspazijas mājas galvenā speciāliste Gaida Jablovska - ar lekciju "Viens gads Aspazijas dzīvē", Rakstniecības un mūzikas muzeja kolekciju kurators Andrejs Grāpis - ar lekciju "Piemineklis Rainim. Slaidrāde un komentāri", bet literatūrzinātniece Janīna Kursīte apcerēs tēmu "Rainis un Aspazija 21.gadsimta sabiedrības vērtējumā".

 

Aspaziju un Raini dēvē par sava laikmeta praviešiem, latviešu literatūras stūrakmeņiem, ģēnijiem un iedvesmotājiem. Viņu vārdi un darbi iemūžināti pieminekļos, ielu nosaukumos, muzejos, gleznās, skaņdarbos, ko respektē, taču arvien retāk atceras un velta tiem patiesu uzmanību, ieinteresētību un vēlmi iedziļināties.

 

Šogad, Aspazijas un Raiņa 150 gadu jubilejā, ir iespēja atklāt abu dzejnieku, dramaturgu, sabiedrisko darbinieku daudzšķautņainās personības no dažādiem aspektiem, tāpēc Līvānu novada Centrālā bibliotēka organizē konferenci, kurā piedalīsies dzejnieku dzīves un daiļrades zinātāji.

Atstājiet komentāru