2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktora amatam virzīs Indru Iesalnieci

Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktora amatam virzīs Indru Iesalnieci

Vakantajam Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktora amatam nolemts virzīt pretendenti ar augstāko pedagoģisko izglītību un 17 gadu pedagoģiskā darba stāžu Indru Iesalnieci, informē Līvānu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru nodaļa.

 

No septiņiem pretendentiem, kas pieteicās Līvānu novada domes izsludinātajam atklātajam konkursam uz vakanto Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktora amatu, Iesalniece vērtēšanas gaitā savāca visvairāk punktu. Tādēļ tieši viņas kandidatūru tika nolemts virzīt uz domes sēdi apstiprināšanai šajā amatā.

 

Jau vēstīts, ka interešu konflikta dēļ oktobra sākumā Līvānu novada domes ārkārtas sēdē no amata pienākumu izpildes tika atbrīvota Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas līdzšinējā direktore Sandra Smilškalne.

 

Smilškalne interešu konfliktā bijusi kopš 2012.gada, kad kļuvusi par viņai piederošās SIA "Purva spāres" valdes locekli. Pašvaldībā interešu konflikta esamība konstatēta pērn, un Smilškalnei dots laiks tā novēršanai.

 

Pēc fakta konstatācijas Smilškalne uz vairākiem mēnešiem bija slima un interešu konfliktu neatrisināja. Tā kā no Smilškalnes puses nekas netika darīts konstatētā interešu konflikta novēršanai, pašvaldība par šo faktu informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, kas šā gada maijā sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu un piemēroja Smilškalnei sodu.

 

Arī pēc soda piemērošanas sporta skolas direktore nerada risinājumu interešu konfliktam. Šogad augustā, atkārtoti pārbaudot situāciju, pašvaldība konstatēja, ka interešu konflikts joprojām eksistē, un atkārtoti vērsās pie Smilškalnes ar aicinājumu to novērst. Diemžēl arī šoreiz nepieciešamās darbības interešu konflikta novēršanai sporta skolas direktore neveica un pašvaldībai neatlika nekas cits, kā lemt par Smilškalnes atstādināšanu no ieņemamā amata.

 

Patlaban Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktora pienākumus pilda direktores vietnieks Gatis Lāčkājis.

Atstājiet komentāru