2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Dzīvais stikls

Dzīvais stikls

Šogad, 30. decembrī plkst. 14:00 Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā norisināsies brošūras “Dzīvais stikls. Līvānu stiklinieku stāsti.” prezentācija.

Laikā, kad jau nosvinēti gada vieni no sirsnīgākajiem svētkiem – Ziemassvētki un visi jau ir Jaunā gada svinību gaidās, vēl dienu pirms, Latgales mākslas un amatniecības centrs aicina uz Līvānu stikla fabrikas darbinieku atmiņu stāstu brošūras “Dzīvais stikls. Līvānu stiklinieku stāsti.” prezentāciju.

Brošūras prezentācijas pasākumā tiks aicināti piedalīties visi intervētie stikla fabrikas darbinieki, kas rada iespēju un veltīja savu laiku brošūras tapšanas procesā. Taču uz prezentācijas pasākumu tikpat gaidīti ir arī citi bijušie stikla fabrikas darbinieki vai cilvēki, kam dārga Līvānu stikla fabrikas piemiņa, tādējādi pulcējot kopā domubiedrus un kolēģus, kas ar saviem vēl nepublicētajiem atmiņu stāstiem palīdzētu turpināt darbu – atmiņu stāstu dokumentēšanā, saglabāšanā un popularizēšanā, paredzot, ka prezentētajai brošūrai būs arī turpinājums.

Jau informējām, ka brošūra ar Līvānu stiklinieku likteņstāstiem ir tapusi pateicoties VKKF Latgales kultūras programmas projektu konkursā Latgales mākslas un amatniecības centra iesniegtajam un apstiprinātajam projektam “Līvānu stiklotie stāsti”. Brošūrā lasāmi 13 bijušo darbinieku atmiņu stāsti par laiku, kas aizvadīts, strādājot Līvānu stikla fabrikā. Brošūrā nepieciešamās intervijas veica Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Ginta Kraukle, atmiņu stāstu stāstītājus iemūžināja fotogrāfs Jānis Magdaļenoks un brošūras dizainu izstrādāja Raimonds Vindulis. Brošūras interesentiem būs pieejamas latviešu, krievu un angļu valodās, to visu un vēl vairāk ikvienam būs iespēja skatīt 30. decembrī plkst. 14:00 Latgales mākslas un amatniecības centrā, Domes ielā 1.

Atstājiet komentāru