2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Brošūras “Dzīvais stikls” prezentācija

Brošūras “Dzīvais stikls” prezentācija

Šogad, 30. decembrī plkst. 14:00 Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā norisinājās brošūras “Dzīvais stikls. Līvānu stiklinieku stāsti.” prezentācija.

Vēl mirklīti pirms vēlēsim viens otram Laimīgu jauno gadu, Latgales mākslas un amatniecības centrs pie sevis pulcēja bijušos Līvānu stikla fabrikas darbiniekus uz brošūras “Dzīvais stikls. Līvānu stiklinieku stāsti” prezentāciju. Brošūrā ar saviem stāstiem dalījās 13 bijušie darbinieki, bet brošūras prezentācija pulcēja vairāk nekā trīsdesmit interesentus kas bija gan bijušie stikla fabrikas darbinieki, pašvaldības iestāžu darbinieki un Līvānu novada domes vadība.

Pasākumu atklāja Latgales mākslas un amatniecības centra vadītāja un projekta iniciatore Ilze Griezāne, izklāstot brošūras tapšanu, no ieceres līdz tā realizācijai. Brošūras tapšanas gaitas pieredzē dalījās arī intervētāja, Līvānu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Ginta Kraukle, savukārt brošūras lietderīgumu un projekta idejas ilgtspējīgumu uzsvēra Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods ar priekšsēdētāja vietnieci Aiju Usāni.

Jau informējām, ka brošūra ar Līvānu stiklinieku likteņstāstiem ir tapusi pateicoties VKKF Latgales kultūras programmas projektu konkursā Latgales mākslas un amatniecības centra iesniegtajam un apstiprinātajam projektam “Līvānu stiklotie stāsti”. Brošūras interesentiem pieejamas latviešu, krievu un angļu valodās.

Atstājiet komentāru