2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Līvānu novadā mirstība samazinājusies par 5,6, bet dzimstība palielinājusies par 10

Līvānu novadā mirstība samazinājusies par 5,6, bet dzimstība palielinājusies par 10

2015.gadā Līvānu novadā pasaulē nākuši 96 mazuļi, kas ir par deviņiem bērniem jeb 10% vairāk nekā aizpērn, kad Līvānu novada Dzimtsarakstu nodaļā tika reģistrēti 87 jaundzimušie, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldībā.

No jaundzimušajiem 47 ir meitenes un 49 - zēni. 38 jaundzimušie savās ģimenēs ir pirmie, 31 - otrais, 14 - trešie, seši - ceturtie, trīs - piektie, viens - sestais, divi - septītie un viens - astotais bērns. 44 jaundzimušajiem ir noteikta paternitāte, divi dzimšanas reģistri ir sastādīti bez ziņām par tēvu.

Populārākie vārdi 2015.gadā Līvānu novadā bija: meitenēm - Viktorija, Santa, Luīze un Alise, zēniem - Artjoms, Mareks un Raivo.

Pērn Līvānu novadā reģistrēti 185 miršanas gadījumi, kas ir 11 gadījumiem jeb 5,6% mazāk nekā gadu iepriekš, kad tika reģistrēti 196 mirušie.

Laulības 2015.gadā Līvānu novadā reģistrējuši 69 pāri, kas ir par sešiem pāriem vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad laulības ostā iestūrēja 63 pāri. 25 pāri salaulājušies Līvānu Svētā Miķeļa Erceņģeļa Romas katoļu draudzes baznīcā, viens - Rudzātu Svētā Jēkaba Romas katoļu draudzes baznīcā.

Pirmo reizi laulībā stājušies 53 vīrieši un 49 sievietes. 15 vīriešiem un 17 sievietēm šī ir bijusi jau otrā laulība. Trešajā laulībā stājies viens vīrietis un divas sievietes, savukārt ceturtajā laulībā - viena sieviete. Četriem Latvijas pilsoņiem laulība reģistrēta ar ārvalstu - Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem.

Līdzīgi kā citus gadus, arī pērn biežākie nāves cēloņi bijuši sirds-asinsvadu slimības un vēža intoksikācija, reģistrēts arī viens pašnāvības gadījums.

Atstājiet komentāru