2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Starptautiska mēroga izstāde Līvānos

Starptautiska mēroga izstāde Līvānos

Šogad, 30. janvārī plkst. 14:00 Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā tiks atklāta starptautiskas mākslinieku grupas “Пазарх” (“Pazarh”) izstāde “ПроCвет…” (“Kā dzimst Gaisma…”).

“Пазарх” (“Pazarh”) tā ir domubiedru grupa no Latvijas, Krievijas un Gruzijas, ko jau daudzus gadus vieno radošums tā visdažādākajās izpausmēs. Mākslinieku grupas nosaukumam nav nekā kopīga ar vārdiem vai apzīmējumiem. “Пазарх” (“Pazarh”) tas ir kaut kas, kas pēc skanējuma vislabāk atspoguļo mākslinieku darbības un centienus.

Stilu, kādā strādā mākslinieki, varētu nosaukt par Bērnības Realitāti, kurā mākslinieki, tāpat kā bērni, spēj saskatīt tēla būtību un garu, attēlojot to savos darbos. Darbos īpaši svarīga ir materiāla kvalitāte, tādēļ tiek izmantoti pārsvarā dabiski materiāli – akmens, koks, vilna, zīds un metāls.

Līdz šim grupa sarīkojusi izstādes Tbilisi, Rīgā, Daugavpilī, Krimuldā, Vladivostokā, Dienvidsahalīnā, Nahodkā, Maskavā, Vladimirā, Valkā un citur. Līdztekus izstāžu darbībai tiek radītas ikonas, baznīcu projekti, interjera priekšmeti un pat bērnu šūpulīši.

Izstādes ietvaros skatītājs tiek aicināts veidot dialogu ar izstādīto priekšmetu. Tā kā grupā darbojas dažādu profesiju pārstāvji, tad tas ļauj dziļāk izprast notiekošā būtību un atklāt to pilnībā.

Tos, kurus ir ieinteresējusi izstāde, to varēs apskatīt no šī gada 30. janvāra līdz 12. martam Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē, savukārt, ja kādam ir vēlēšanās uzdot māksliniekiem kādu sev interesējošu jautājumu, to varēs izdarīt šī gada 30. janvārī plkst. 14:00 izstādes atklāšanā, kad būs tikšanās ar izstādes darbu autoriem.

 

Pielikumā publicitātes foto:

  • Viens no izstādes darbiem.

Atstājiet komentāru