2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Līvānos aizturēti trīs vīrieši par narkotisko vielu glabāšanu un pārvadāšanu

Līvānos aizturēti trīs vīrieši par narkotisko vielu glabāšanu un pārvadāšanu

Operatīvo un preventīvo pret narkotisko vielu nelikumīgu apriti vērsto pasākumu gaitā policijas darbinieki Latgalē izņēmuši apjomīgu daudzumu narkotisko vielu un likvidējuši aizliegto vielu pārdošanas vietu.

Kā portālu Radio1.lv informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, pagājušajā nedēļā Preiļu iecirkņa policisti, pārbaudot viņu rīcībā esošu informāciju, Līvānos aizturēja trīs par dažādiem noziegumiem policijas redzeslokā jau iepriekš nonākušus 1966., 1977. un 1987.gadā dzimušus vīriešus, pie kuriem tika atrasti un izņemti 15 grami narkotisko vielu, visticamāk, amfetamīna.

Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. Nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Par šādu noziegumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Aizturētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Šonedēļ Daugavpils iecirkņa policisti, realizējot operatīvo informāciju un ņemot vērā vairākas iedzīvotāju sūdzības, veica pārbaudi kādā dzīvoklī, par kuru bija aizdomas, ka tajā tiek tirgotas aizliegtās vielas.

Sankcionētas kratīšanas rezultātā policistu aizdomās apstiprinājās - minētajā dzīvoklī tika atrastas un izņemtas vairākas tabletes, kas satur aizliegtās vielas.

Par saistību ar narkotisko vielu apriti policijas darbinieki aizturēja kādu 1971.gadā dzimušu vīrieti, kurš atzina savu vainu izdarītajā noziegumā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Par šādu noziegumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Atklātā un slēgtā aizliegto vielu tirdzniecības vieta atradās netālu no kādas mācību iestādes, tādēļ radīja vēl lielākas raizes vietējo iedzīvotāju vidū un sabiedrībā.

Atstājiet komentāru