2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Līvānu 2.vidusskolas telpās norisinājies vokālais mūzikas konkurss „Balsis”

Līvānu 2.vidusskolas telpās norisinājies vokālais mūzikas konkurss „Balsis”

Vokālās mūzikas konkursam „Balsis” 2016.gadā aprit 10 gadi. Bērnu un jauniešu interese par vokālo mākslu un aizrautīgā akustiskā muzicēšana, kā arī pedagogu profesionālais darbs un atsaucība sekmējusi konkursa „Balsis” tradīcijas nostiprināšanos un apliecinājusi tā pastāvēšanas ilgtspēju.

Gluži kā sveiciens pavasarim, šī gada 9.martā Līvānu 2.vidusskolas telpās norisinājās „Vokālās mūzikas konkursa „Balsis”” Latgales reģiona kārta, ko organizēja Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Līvānu Bērnu un jauniešu centru.

Pasākuma mērķi - Stiprināt bērnu un jauniešu nacionālo identitāti un popularizēt Dziesmu un deju svētku tradīciju, padziļinot viņu zināšanas par latviešu tautas dziesmu un oriģināldziesmām, sekmējot jauna un mākslinieciski augstvērtīga vokālo ansambļu repertuāra apguvi; kopt un attīstīt audzēkņu individuālās muzicēšanas prasmes un mazo mūzikas kolektīvu muzicēšanas tradīcijas, nodrošinot iespējas uzstāties un pilnveidot skatuvisko pieredzi, dalībnieku radošās spējas, emocionālo un intelektuālo attīstību.

Konkursā piedalījās 37 vokālie ansambļi un dueti no visiem Latgales novadiem, kā arī citiem attālākiem novadiem – Valmieras, Ogres, Ikšķiles, Jaunjelgavas. Dalībnieki ar ļoti lielu atbildību un ieinteresētību uzklausīja žūrijas (Mārīte Puriņa – mūzikas pedagoģe, Lielvārdes Mūzikas skolas direktore, Latvijas vokālo ansambļu nozares padomes priekšsēdētāja; Andris Sējāns – komponists, aranžētājs, diriģents, dziedātājs, producents; Nora Vītiņa – diriģente, vokālās grupas “Latvian Voices” dziedātāja; Antra Strikaite – Valsts izglītības satura centra Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vadītājas vietniece, projekta vadītāja) un Valsts izglītības satura centra vadītāja vietnieces, Interešu izglītības un tālākizglītības departamenta direktores Agras Bērziņas vērtējumu un ieteikumus. Kā nu ne, ja tik lielā pulkā – starp 356 dalībniekiem (neskaitot pedagogus un koncertmeistarus), izcelties un parādīt savu labāko sniegumu nebija nemaz tik viegli.

Dalībnieki uzstājās 2 grupās: A grupa – vispārējās izglītības iestādes ar padziļinātu mūzikas apmācību, interešu izglītības programmās iesaistītie profesionālās ievirzes izglītības iestāžu un kultūras iestāžu bērnu vokālie ansambļi; B grupa - vispārējās izglītības, speciālās izglītības, profesionālās izglītības, interešu izglītības iestāžu vokālā žanra mazie mūzikas kolektīvi un 3 vecuma grupās, vērtējumā saņemot I., II. vai III. pakāpes diplomus. Līvānos tika izsniegti 5 III pakāpes diplomi, 12 II.pakāpes, 12 I.pakāpes un 2 Augstākās pakāpes diplomi.

Milzīgs prieks, smaids un asaras bija acīs Līvānu BJC vokālās studijas „Spurgaliņas” (B grupa, vidējā vecuma grupa) dalībniekiem, vadītāja Skaidrīte Bulmeistere, koncertmeistare – Rita Semeiko, par saņemto Augstākās pakāpes diplomu (vidējais punktu skaits – 46.62) un iegūto augstāko vērtējumu visas dienas garumā. Augstākās pakāpes diplomu saņēma arī Jēkabpils pamatskolas Trio (A grupa, vidējā vecuma grupa), vadītāja Anita Cinkmane (vidēji 46.25); Rēzeknes novada pašvaldības vokālais ansamblis “Skonai” (A grupa, vecākā vecuma grupa), vadītāja Guntra Kuzmina (vidēji 46.12); Tilžas vidusskolas vokālais ansamblis "Varbūt" (B grupa, vidējā vecuma grupa), vadītāja Linda Vītola (vidēji 46.12); Valmieras Pārgaujas sākumskolas duets Amanda Farnaste un Samanta Markus (B grupa, jaunākā vecuma grupa), vadītāja Ingūna Gruntmane (vidēji 45.43); Balvu Mūzikas skolas 1.-4.klašu ansamblis (1 grupa, jaunākā vecuma grupa), vadītāja Linda Vītola (vidēji 45.12), Jēkabpils Valsts ģimnāzijas puišu vokālā grupa “Horizo” (B grupa, vecākā vecuma grupa), vadītāja Sandra Bondare (vidēji 45).

Katrs konkursa dalībnieks saņēma “Kārums” sieriņu un citas organizatoru sarūpētas dāvanas. Jauku pavasari ar sauli, mīlestību un dziesmu sirdī!

Aija Skarbiniece,

Pasākuma koordinatore,

Līvānu BJC izglītības metodiķe

Atstājiet komentāru