2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Šogad, 21. maijā Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā kā ierasts norisināsies Vislatvijas Muzeju nakts 2016

Šogad, 21. maijā Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā kā ierasts norisināsies Vislatvijas Muzeju nakts 2016

Maija mēnesis tiek gaidīts ne tikai plaukstošo lapu, aktīvi dīgstošās zāles un pavasara puķu ziedēšanas dēļ, bet arī tāpēc, ka maija beigās jau tradicionāli visa Latvija dodas muzeju nakts naksnīgajās aktivitātēs.

Aizvadītais gads spilgti aizritēja par godu dižgariem Rainim un Aspazijai. Šogad Muzeju nakts apmeklētāji varēs izzināt un izbaudīt visu, ko muzeji būs sagatavojuši par filozofiski apceramu tēmu “Durvis”. Arī Latgales mākslas un amatniecības centrs saviem apmeklētājiem savas “Durvis” plaši vērs vaļā un ļaus izbaudīt plašo bezmaksas programmu, kur kā jau ierasts katrā no muzeja telpām tiks piedāvāta atšķirīga tematiska darbošanās.

Aiz vēsturiskās ekspozīcijas “Amatnieki Latgalē” durvīm, ar pašdarinātām spēlēm, ļaus darboties, Līvānos labi zināmais, koka meistars, skolotājs Jānis Zvirbulis. Stikla durvis, kas ved uz Līvānu stikla muzeja ekspozīciju ļaus izbaudīt ne tikai Līvānu stikla fabrikas muzeja ekspozīciju, bet arī bijušā Līvānu stikla fabrikas mākslinieka Daiņa Gudovska personālizstādi ar nosaukumu “Līvāni. Jaunība. Stikls.”. Durvis uz Radošajām darbnīcām pavērs iespēju ikkatram aktīvi līdzdarboties. Keramiķes Eleonoras Pastares vadībā būs iespēja no māla veidot atslēgu piekariņus. Ar skolotājas Līgas Bernānes palīdzību tiks apgleznotas burciņas, kas kā gaismas lukturi iemirdzēsies Līvānu pilsētas svētkos. Savukārt īstas durvis, apmeklētāji varēs aplīmēt ar krāsainām līmplēvēm.

“…durvis, durvis, bet aiz katrām durvīm burvis…”, teikts Māra Čaklā dzejolī, ko burs zinātkāres centra “Zili brīnumi” radošā komanda ikviens varēs redzēt aiz Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zāles durvīm.

Lai arī Muzeju nakts pasākumi iezīmējas ar bezmaksas pasākumu baudīšanu, tomēr šogad Latgales mākslas un amatniecības centrs savus apmeklētājus kā simbolisku ieejas maksu aicina nest saimniecībā nevajadzīgas un ikdienā nelietojamas atslēgas. Atslēgas tiks vāktas ar mērķi nākotnē Līvānu pilsētu papildināt ar vēl vienu tematisku soliņu, šoreiz par godu pilsētas moto “Līvāni – atslēga Latgales vārtos!”. Atslēgas nenoteiktu laiku tiks krātas, tām speciāli izveidotā kastē. Atslēgu krāšana turpināsies arī pēc Muzeju nakts pasākuma.

Muzeju nakts ietvaros, 21. maijā Latgales mākslas un amatniecības centrā tiek mainīts darba laiks. Centrs apmeklētājiem būs atvērts no vakara plkst. 19:00 līdz plkst. 24:00. Visas Centra aktivitātes apmeklētājiem būs pieejamas visa vakara garumā, vienīgi zinātkāres centra “Zili brīnumi” paraugdemonstrējumi paredzēti katru stundu plkst. 19:00, 20:00, 21:00, 22:00 un 23:00 četrdesmit minūšu garumā.

Pielikumā publicitātes foto:

  • Muzeju nakts 2015” Latgales mākslas un amatniecības centrā

Kontaktinformācija:

Tālr.: 653 81855

Mob. tālr.: 28603333

E-pasts: lmac@livani.lv

Ar cieņu,

Inita Paegle

(LMAC kultūras tūrisma organizatore)

Atstājiet komentāru