2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

2016 gada Līvānu novada svētku programma

2016 gada Līvānu novada svētku programma

Līvānu pilsētas svētki 90 GAISMAS MIRKĻI

Trešdiena, 13.jūlijs SENATNES GAISMAS MIRKĻI

12.00 Līvānu novada centrālās bibliotēkas 1.stāvā Novadpētniecības materiālu izstādes “LĪVĀNI TOREIZ UN TAGAD” atklāšana  

 

Ceturtdiena, 14.jūlijs GARA GAISMAS MIRKĻI

14.00 Līvānu novada centrālās bibliotēkas Straumes zālē

Pasākums “Mūsu novada

LITERĀRIE TALANTI savai pilsētai”

Līvāniešu esejas autoru izpildījumā – eseju konkursa “Līvāni - pilsēta mana un tava” uzvarētāji.
Darba laikā Līvānu novada centrālās bibliotēkas Straumes zālē Fotomākslinieces Vivitas Kokinas personālizstāde “LĪVĀNI STIKLĀ”  
19.00 Līvānu Kultūras centrā Svētku ieskaņas visu četru konfesiju EKUMĒNISKAIS DIEVKALPOJUMS Lūgsim par Līvānu pilsētas un novada iedzīvotājiem un mūsu novada labklājību un garīgo atdzimšanu. Dievkalpojumu vadīs Līvānu draudžu mācītāji. Aicināti piedalīties visu vecumu, ticību un tautību iedzīvotāji.
Pēc dievkalpojuma Līvānu Kultūras centrā

Muzikālā novele „Orlando teiksmainā dzīve”

SERGEJS JĒGERS (kontrtenors), JOLANTA STRIKAITE-LAPIŅA (soprāns) un Baroka kameransamblis.

 

Romantiska, muzikāla novele par 18.gadsimta Venēciju. Aizraujošs stāsts ar lepnumu par itāļu operas kārto šūpuli Venēcijā, ar sv.Marka katedrāli un Dodžu pili fonā, ar karnevāla spožumu, ar neizbēgamajām intrigām un mīlas pārdzīvojumiem, ar lagūnu noslēpumaino viļņošanos nakts stundās un slēpšanos masku aizsegā. Bet stāsta centrā neapšaubāmi viņš -neparasti augstās balss īpašnieks Orlando, kam dzīve sagādājusi tik daudz ciešanu un laimes. Koncertprogrammu veidojusi "Latvijas koncertu" producente un viena no Senās mūzikas festivāla veidotājām Karina Bērziņa, gan brīnišķīgie mūziķi – latviešu kontrtenors Sergejs Jēgers, soprāne Jolanta Strikaite-Lapiņa, baroka vijolniece Agnese Kanniņa-Liepiņa, kontrabasists Jānis Stafeckis un ģitārists Vladimirs Kudrins. Koncertā programmā skanēs Antonio Vivaldi, Klaudio Monteverdi, Georga Frīdriha Hendeļa, Džulio Kačīni un Antonio Loti mūzikas.

 

 

Piektdiena, 15.jūlijs SAVĒJO VAKARA GAISMAS MIRKĻI

9.00-20.00 Pie Latgales mākslas un amatniecības centra

Ziedu viļņa veidošana lielas svētku tortes formā ar 90 svecītēm “90 gaismas mirkļi”

 

Ziedus LMAC iespējams dāvināt 14.jūlijā pl.12.00-18.00
19.00 Līvānu KC lielajā zālē Līvānu KC teātra JAUNIESTUDĒJUMS Eduards Vulfs "Svētki, svētki" mazpilsētas komēdija pēc E. Vulfa lugas "Svētki Skangalē" motīviem.

Uz skatuves 3% no Līvānu iedzīvotājiem: dakteri, domnieki, skolmeistari, aptiekāri, mežsargi, mākslinieki.... bet dzīvē Līvānu KC teātra aktieri.

Iestudējuma morāle joprojām aktuāla: "Plašs ir tas līdums mūsu priekšā un nakts ir pāŗ viņu. Daudz tumsības ir mūsos pašos, gaismas nesējos. Tapsim paši gaiši, tad vairāk gaismas būs arī ap mums. Neslavēsim un necildināsim viens otru, bet slavēsim un cildināsim darbu."

20.30 Strūklakas laukumā TIKSIMIES PIE STRŪKLAKAS! Strūklakas un rekonstruētā laukuma svinīga atklāšana
21.00 Līvānu skolu stadionā Savējo vakara KONCERTUZVEDUMS "Ir mirkļi, ko gribas satvert un mirkļi, ko palaist vējā..."

Lieli un mazi līvānieši: dejojoši, dziedoši, smaidoši, kuri paudīs stāstu par mirkļu burvību. Patiesībā pagātnes nemaz nav, ir tikai atmiņas par to. Nomirkšķini acis, un pasaule, ko tu tagad redzi, neeksistēja, pirms tu tās aizvēri. Tamdēļ vienīgais atbilstošais prāta stāvoklis ir pārsteigums. Vienīgais atbilstošais sirds stāvoklis ir prieks. Debesis, ko tu tagad redzi, tu redzi pirmo reizi. Tieši tagad ir TAVS brīdis. Esi priecīgs par to!

Koncerta mērķis ir aizaicināt skatītāju atminēties savu mirkļu pieredzi pilsētā. Koncertā kopā ar mākslinieciskās darbības kolektīviem piedalīsies arī Aija Usāne, Andris Vaivods, Pēteris Romanovskis. Stāstā līvāniešu smieklus un balsis papildinās Maija Kulakova, Mārīte Vilcāne un Ēriks Salcevičs.

22.00 Līvānu skolu stadionā Grupas “CREDO” KONCERTS  
23.00 Līvānu skolu stadionā ZAĻUMBALLE ar grupu “Sarīkojumu ansamblis” un DJ

Par lielisku latviešu estrādes mūziku gādās līvānietis Jānis Jačmenkins kopā ar "Sarīkojumu ansambli". Grupas sastāvā ir piecas kolorītas personības - viņu darbs un bagātā pieredze runā pati par sevi. Augstākā izglītība mūzikā un prakse sadarbībā ar vadošajiem Latvijas nozares pārstāvjiem – kā mūziķiem, tā pasākumu organizatoriem: Anna Zankovska - vokāls, Ilmārs Gekišs - bass, Jānis Jačmenkins - taustiņi,

Ēriks Radželis - ģitāra, Mārtiņš Kokars – bungas.

Sestdiena, 16.jūlijs LĪVĀNIEM 90 GAISMAS MIRKĻI

9.00 Visā pilsētā Līvānu baznīcu torņu ZVANU MŪZIKA  
9.40 No kafejnīcas “Kalnakrogs” PILSĒTAS MODINĀŠANA

Motorizētais brauciens

No kafejnīcas “Kalnakrogs” pa Rīgas ielu - Gaisa tilts-Lāčplēša iela – JIC “Kvartāls”

10.00 JIC “Kvartāls” SPORTA SVĒTKI KVARTĀLĀ  
10.30 Līvānu pilsētas parkā ZIEDU NOLIKŠANA pie Līvānu Atbrīvošanas pieminekļa Piedalās Līvānu novada domes vadība un sadraudzības pilsētu delegāciju vadītāji
11.00-20.00 Domes ielā NOVADNIEKU SALIDOJUMA ATMIŅU UN SAJŪTU TELTS

Novadnieku video sveicieni pilsētai.

Atmiņu ieraksti Lielajā Novadnieku grāmatā.

Foto automāts

Informācija un materiāli par Līvāniem.

11.00-18.00 Domes ielas garumā Lielais pilsētas SVĒTKU GADATIRGUS “Tirgoņu iela Līvānos” Vietējiem tirgotājiem – dalība bez maksas. Veidlapas pieejamas: www.livani.lv Pieteikšanās tirgotājiem līdz 10.07.: zane.gaiduka@livani.lv
11.00-16.00 Zaļās ielas garumā

SPĒĻU UN ROTAĻU IELA

bērniem un jauniešiem.

Vizināšanās ar elektro vilcieniņu, velokarti visai ģimenei, ūdens bumba, piepūšamās atrakcijas, instrumentu studija un izgatavošanas darbnīca, bēbīšu atpūtas telts, modes māja mazajām dāmām un kungiem, krēslu apgleznošanas darbnīca ‘’100 krēsli Latvijas simtgadei”, teātra studija, ielu dejas, zinātkāres centra “Zili brīnumi” raķešu darbnīca un eksperimentu šovs, mājdzīvnieku stūrītis.
11.30 No lielveikala Maxima XX

Pirmā Bēbīšu svētku

RATIŅU PARĀDE

Aicinām vecākus izpušķot bēbīšu ratiņus svētkiem un doties ratiņu parādē uz Bēbīšu svētkiem no Maxima XX laukuma uz Latgales Mākslas un amatniecības centru
12.00 Pie Latgales mākslas un amatniecības centra BĒBĪŠU SVĒTKI Līvānu mēra sveicieni visām Bēbīšu ģimenēm, ziedi un pārsteigumi no pašvaldības un sponsoriem, kopīga fotografēšanās
13.00 Tradīciju laukumā PUTU BALLĪTE un jautrā diskotēka Pasākums pašiem mazākajiem (vecākiem ņemt līdzi sausu maiņas apģērbu bērniem)
13.00-17.00 Skolu stadionā Latvijas atklātaisSPĒKAVĪRU ČEMPIONĀTA posms Starptautiskas sacensības, kurās piedalās labākie atlēti (tai skaitā līvānietis Artis Plivda) no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas.
13.00

Latgales mākslas un amatniecības centrā un apkārtnē

 

Stikla pūšanas darbnīcas un stikla mākslinieka Jura Dunovska izstādes atklāšana

PUDEĻU UN GLĀŽU MŪZIKAS KONCERTS

Vēsturiska FOTOGRĀFIJU IZSTĀDE par Līvāniem

 
14.00-16.00

Latgales mākslas un amatniecības centrā un apkārtnē

 

Āra KERAMIKAS CEPĻA izņemšana

 

MEISTARDARBNĪCAS

Kopā ar podniekiem Staņislavu Viļumu un Ilmāru Veceli

 

 

 

Kopā ar keramiķi Eleonoru Pastari, audējām no TLMS „DUBNA”, kalēju Edgaru Vronski un pinēju Gundaru Velviku

13:00-19:00

Latgales mākslas un amatniecības centrā un apkārtnē

 

ZIEDU VIĻŅA „90 gaismas mirkļi” apskate

 

Latgales mākslas un amatniecības centra BEZMAKSAS APMEKLĒJUMS

 

Līvānu novada iedzīvotāju dāvātie ziedi floristikas kompozīcijās.

       
14.00 Līvānu novada Centrālās bibliotēkas Straumes zālē

NOVADNIEKU TIKŠANĀS

Novadnieku salidojuma ietvaros: aicinām visus tos ārzemēs un Latvijā dzīvojošos klaida līvāniešus, kurus dzīves ceļi aizveduši prom no Līvāniem, bet kas kādu sava mūža daļu bijuši saistīti ar šo pilsētu (obligāta iepriekšēja pieteikšanās līdz 10.07. - dome@livani.lv vai mob.tālr. 29492184)

Domes priekšsēdētāja Andra Vaivoda apsveikums un ieskats Līvānu šodienas dzīvē. Video par Līvāniem un līvāniešiem. Savstarpēja iepazīšanās. Līvānu fotomākslinieces Vivitas Kokinas izstādes “Līvāni stiklā” apskate. Iespēja doties nelielā ekskursijā pa Līvāniem (ar elektrobusiņu), kā arī pa Līvānu Gaismas pili - bibliotēku.

Dalība Līvānu pilsētas svētku gājienā un pārējos svētku pasākumos.

15.00 Dubnā Labdarības BUMBU RALLIJS Pilsētas svētku pasākumu laikā meklē “Viduslatgales pārnovadu fonda” Labdarības bumbu rallija biļešu tirdzniecības vietas. Pērkot biļeti – saņem numuru. Visas numurētās bumbas vienlaikus tiks iebērtas Dubnā. Ātrāko bumbiņu īpašniekiem – balvas. Iegūtie līdzekļi tiks ziedoti labdarībai.
16.00 Mākslas galerijā, Rīgas ielā 108a, Līvāni Mūsdienu MĀKSLAS GALERIJAS atklāšana. Gleznotāja ILGVARA ZALĀNA PERFORMANCE “ACTION PAINTING”

Mēs aicinām profesionāļus un auditoriju domāt, sapņot, un darīt to, kas viņi ir. Neizliekoties. Nesekojot definīcijām. Bet nemitīgi augot. Mēs atbalstām visu disciplīnu mākslas profesionāļus, kas pārliecinoši pauž raksturīgu stilu un skaidru koncepciju, tostarp mākslas studentus. Mēs gribam satikt dzejniekus, režisorus, mūziķus, dizainerus, fotogrāfus, prozaiķus, zinātniekus, arhitektus un citus kultūras profesionāļus, kuri ir ieraudzījuši, izdzīvojuši, izdomājuši, sapratuši un ir gatavi dalīties. Mēs gribam satikt skatītājus un klausītājus, kuri runā un jautā, cerībā, ka nezināmajā sākas visas labās idejas. Mēs gribam piedzīvot.”.

Mūsdienu mākslas galerija tiks atklāta ar gleznotāja Ilgvara Zalāna performanci “Action Painting”. I.Zalāns strādā abstraktā ekspresionisma žanrā, kad būtisks ir ne tikai rezultāts, bet arī gleznas radīšanas process, kas notiek skatītāju klātbūtnē. Kopš 2007.gada Zalāns “Action Painting” performances ir veidojis 33 valstīs visā pasaulē.

18.00

Pie Līvānu KC

Rīgas iela 105, Līvāni

Pulcēšanās svētku gājienam. Nacionālo bruņoto spēku orķestra defilē.  
18.30 No Līvānu KC Lielais SVĒTKU GĀJIENS ar Nacionālo bruņoto spēku orķestri, iedzīvotājiem un viesiem

Piedalās visi – ģimenes, darba kolektīvi, firmas, uzņēmumi, iestādes, NVO, pašdarbības kolektīvi, Novadnieku salidojuma dalībnieki un citi. Aicinām arī dažādus atraktīvus braucamrīku īpašniekus! Īpaši aicinām gājiena sākumā jaunās ģimenes ar izpušķotiem bērnu ratiņiem! Noformējums gājiena dalībniekiem – radošs un asprātīgs!

Uzņēmumi, iestādes, darba kolektīvi, nevalstiskās organizācijas, mākslinieciskās darbības kolektīvi gājienam piesakās iepriekš: zane.gaiduka@livani.lv līdz 14.jūlijam. Gājiena secība 16.jūlijā www.livani.lv

19.00 Tradīciju laukumā VALSTS HIMNA “Dievs, svētī Latviju!”  
19.15 Tradīciju laukumā Līvānu novada DOMES PRIEKŠSĒDĒTĀJA Andra Vaivoda un Līvānu sadraudzības pilsētu delegāciju vadītāju apsveikumi  
19.30 Tradīciju laukumā Līvānu GODA PILSONIS 2016

Apbalvošanas ceremonija.

Apbalvojumu saņems Līvānu Romas katoļu draudzes priesteris JURIS ZARĀNS par neatlaidību un ieguldīto darbu Līvānu katoļu baznīcas atjaunošanā, garīgās izaugsmes veicināšanu novada sabiedrībā, izglītojošo darbu garīgajā jomā, par baznīcas atdzimšanu un veiktajiem atjaunošanas darbiem, kā arī par izcilību ticības sludināšanā un ticības izaugsmē un iemantoto cilvēku atsaucību un cieņu.

No 17.00 Kokos pie LMAC

JIC “Kvartāls” jauniešu

NTERAKTĪVĀ BRĪVDABAS IZSTĀDE “90 stāsti Līvāniem

 

23.00-01.30

 

Uz LMAC sienām MULTIMEDIĀLA GAISMAS UN SKAŅAS IZRĀDE LĪVĀNU LEĢENDA” uz LMAC ēku sienām. Ar atkārtojumiem ik pēc 15 minūtēm

20.00

 

Tradīciju laukumā

90 gaismas mirkļi Līvāniem 90

LIELĀ VAKARA

KONCERTPROGRAMMA

 

Nacionālā teātra dziedošie aktieri Ainārs Ančevskis, Marija Bērziņa

Sound Poets” solists Jānis Aišpurs

Dziedātāja Ieva Kerēvica

CARNIVAL YOUTH” Latvijas mūzikas grupa, kuras popularitāte strauji aug. Grupu 2011. gadā izveidoja dvīņi Edgars un Emīls Kauperi. Grupā spēlē arī Roberts Vanags un Aleksis Luriņš.

INTARS BUSULIS

ABONEMENTA ORĶESTRIS”

 

24.00

 

 

Lielā pusnakts svētku UGUŅOŠANA “90 gaismas mirkļi”

 

 

Pēc

24.00

 

  BALLE LĪDZ RĪTAM

MC ORĶESTRIS”

Vineta Elksne, Karīna Tropa, Ivo Grīsniņš- Grīslis

 

 

Svētku rīko: Līvānu novada pašvaldība.

Paldies par atbalstu vislabākajiem uzņēmējiem – mūsu svētku sponsoriem un informatīvajiem atbalstītājiem

Paldies svētku sponsoriem: SIA “Z-Light”, SIA “Ceram Optec”, SIA “Mežrozīte HES”, SIA “Līvānu kūdras fabrika”, SIA “Rudzāts”, SIA “RNS-D”, SIA “Grīva L”, SIA “Zodias”, SIA “Krustpils”, SIA “Baltik sistēm”, SIA “Mark Invest A”, SIA “Līvānu mājas un logi”, Normunds Liepnieks, SIA “Vamari L”, PKS “Upeslīči L”, SIA “Lauris K”, SIA “Kolonna GP”, lielveikalu tīkls “Maxima”, apgāds “Zvaigzne ABC”, SIA “Jēkabpils  PMK”, SIA “EVA BŪVE”, SIA “RSB Projekts”, AS “Latvijas dzelzceļš”, ”TVNET/Apollo, Vidusdaugavas TV, laikraksts Brīvā Daugava

Svētku laikā

  • Svētku laikā Līvānu novadā izkarami valsts karogi!

  • Domes ielā darbosies svētku infotelts (16.jūlijā 11.00-20.00) – iegriezies!

  • piepūšamās atrakcijas spēļu un rotaļu ielā – bez maksas!

  • par maksu darbosies: bufetes, atrakcijas, Čehu lunapraks

  • auto novietošanas iespējas pie lielveikala Maxima XX; stāvlaukumos pie Līvānu novada domes, Centra laukumā u.c. pilsētā.

 

Slēgtas ielas

Piektdien, 15.07.

No plkst.13.00 Daugavpils ielas pagarinājums gar Līvānu KC un stāvlaukumi pie Līvānu KC

 

Sestdien, 16.07.

No plkst. 7.30 Domes iela no krustojuma ar Zaļo ielu

No plkst. 9.00- 19.00 Zaļā iela no krustojuma ar Biedrības ielu

No plkst. 8.00-16.00 Lāčplēša iela gar JIC “Kvartāls”

No plkst. 18.30-19.00 gājiena laikā daļēji ierobežota satiksme Rīgas ielā, no Līvānu KC līdz Domes ielai.

 

 

 

Atstājiet komentāru