2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Sestdien “Carnival Youth” koncertēs Līvānu pilsētas svētkos ar vienīgo brīvdabas koncertu Latgalē

Sestdien “Carnival Youth” koncertēs Līvānu pilsētas svētkos ar vienīgo brīvdabas koncertu Latgalē

Sestdien 16.jūlijā Līvānu pilsētas svētkos skatītājus priecēs ne tikai INTARS BUSULIS un Abonementa orķestris, bet arī “CARNIVAL YOUTH”, kas ir viena no Latvijas labākajām jaunajām grupām. Līvānos viņi sniegs vienīgo šīs vasaras brīvdabas koncertu Latgalē, kas skatītājiem būs bez maksas. Grupas dalībnieki ir Edgars un Emīls KAUPERI, Roberts VANAGS un Aleksis LURIŅŠ.


Grupa nesen atgriezusies gan no Parīzes, gan no mēnesi garās koncerttūres Eiropā, kuras ietvaros popularizēja savu otro studijas albumu “Propeller”. Grupa šogad atkārtoti viesojās Vācijā, Austrijā, Šveicē, Slovākijā, Čehijā, Slovēnijā, Lielbritānijā, Polijā, Ungārijā un Beļģijā.
Pēc koncerta 16.jūlijā Līvānu pilsētas 90 gadu jubilejas svētkos grupa 17. jūlijā dosies uz “Positivus” festivālu, bet 30.jūlijā būs dzirdsama “LMT Summer Sound” Liepājā. Rudens pirmajā pusē grupai paredzēta Eiropas koncerttūres otrā daļa, bet novembrī “Carnival Youth” dosies Latvijas koncerttūrē un uzstāsies Cēsis, Jelgavā un Latgales vēstniecībā Gors.


“Carnival Youth” koncerts Līvānos ir bez maksas, tāpat kā pārējie pilsētas svētku pasākumi. Vakara koncertprogrammā no plkst. 19.00 Līvānu pilsētas Tradīciju laukumā: Nacionālā teātra aktieru koncerts, Ieva Kerēvica, grupas “Sound Poets” solists Jānis Aišpurs, “Carnival Youth” un Intars Busulis ar Abonementa orķestri.


Pa dienu Līvānos notiks atklātā Latvijas Spēkavīru čempionāta posms (13.00, skolu stadionā), Novadnieku salidojums (14.00, Līvānu Centrālajā bibliotēkā), Labdarības bumbu rallijs (15.00 Dubnā pie Tradīciju laukuma), amatu meistardarbnīcas un keramikas cepļa izņešana (14.00, Latgales mākslas un amatniecības centrā).


Ar stikla trauku mūzikas koncertu sestdien tiks atklāta jaunā Līvānu stikla pūšanas darbnīca (13.00, Latgales mākslas un amatniecības centrā), bet ar gleznotāja Ilgvara Zalāna performanci “Action Painting” - Mūsdienu mākslas galerija (16.00, Rīgas ielā 108,a).

Svētku programma: www.livani.lv

Informāciju sagatavoja Līvānu novada domes
Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļas vadītāja Ginta Kraukle

Atstājiet komentāru