2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Latgales mākslas un amatniecības centrā tika atklāta jauna izstāde

Latgales mākslas un amatniecības centrā tika atklāta jauna izstāde

Sestdien, 3. septembrī, Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā tika atklāta līvānietes Agneses Aizpurietes dekoratīvo gleznojumu izstāde “Aiz…”.

Agnese Aizpuriete dzimusi 1984. gadā. Mācījusies Līvānu mākslas skolā. Profesionāli mākslas gaitas sākusi Liepājā, kur laicīgās mākslas galerijā "K. Māksla?" tapuši pirmie mākslas projekti. 2007.gadā Liepājas universitātē Agnese iegūst bakalaura grādus grafiskajā dizainā un pedagoģijā ar mākslas un dizaina skolotāja kvalifikāciju. 2010.gadā iegūst mākslas maģistra grādu. Piedalījusies dažādās grupu izstādēs. 2015. gadā norit pirmā dekoratīvo gleznojumu personālizstāde "Aiz..." Spīķeru radošā kvartāla mākslas kafejnīcā Dalī. Paralēli glezniecībai Agnese aizraujas ar ilustrāciju. 2008. gadā ilustrējusi grāmatas Klasiskās mūzikas akadēmijai (ASV). Vairāk kā septiņus gadus Agnese strādājusi starptautiskā uzņēmuma Deloitte mārketingā par grafisko dizaineri. 2014. gada vasarā, atbalstot projektu „Brīnumzeme”, veidojusi sienu zīmējumus Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā. 

Par darbu radīšanas procesu māksliniece stāsta: “Man patīk spēlēties ar krāsām, tēliem. Radīšana man ir meditācija, process, kurā aizmirstos un gūstu prieku. Jau no bērnības redzu tēlus krūmu zaros, izbirušās lietās un uz netīrām sienām. Pasaku pasaule, neaizverot acis - viss apkārt ņirb. AIZ katra netīruma vai nejaušas līnijas parādās stāsts, kurā lūkojoties AIZmetas jauna ideja, kas ļauj AIZsapņoties, AIZdomāties un AIZlidot! Es ceru, ka katram apmeklētājam sirdī kas AIZķersies.”

Izstādi aicinām apmeklēt līdz šī gada 30. septembrim Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē.

Ar cieņu,

Sanita Pinupe

(LMAC kultūras tūrisma organizatore)

Atstājiet komentāru