2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Līvānos virs sliežu ceļiem būvēs gājēju pārvadu

Līvānos virs sliežu ceļiem būvēs gājēju pārvadu

Līvānu novada pašvaldība izsludinājusi iepirkumu par gājēju pārvada izbūvi virs sliežu ceļiem Līvānos,  informēja Līvānu novada domes Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļas vadītāja Ginta Kraukle.

Paredzēts, ka pārvads atradīsies iepretim jaunatnes iniciatīvu centram "Kvartāls", kas ir vistaisnākais ceļš uz rūpniecības zonu, kurā strādājošajiem cilvēkiem šis pārvads ir ļoti nepieciešams.

Šo vietu šķērso vairākas dzelzceļa sliedes, un reizēm uz tām atrodas pat trīs četri vilcienu sastāvi. Lai šķērsotu sliedes pa īsāko ceļu, cilvēki dažreiz izvēlas līst zem vilcienu sastāviem, riskējot ar savu dzīvību. Sodu piemērošana šādiem cilvēkiem problēmu nerisinās, ir vajadzīgs pārvads, pārliecināti pašvaldībā.
Tā kā pārvadam jābūt pielāgotam gan kājāmgājējiem un riteņbraucējiem, gan cilvēkiem ratiņkrēslos un vecākiem ar bērnu ratiņiem, ir jābūvē tāda konstrukcija, lai metāla laidumi nebūtu pārāk stāvi.

Piedāvājumu iesniegšana iepirkumā noslēgsies 3.oktobrī. Pēc tam konkursa komisija tos izvērtēs, noteiks uzvarētāju un slēgs līgumu par būvdarbu veikšanu. Būvdarbus plānots veikti 2017.gadā, to termiņš - seši līdz astoņi mēneši.

Projekts tiks realizēts, piesaistot ES fondu finansējumu, tā izmaksas - aptuveni 700 000 eiro.

Atstājiet komentāru