2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Netradicionāli rotātā Ziemassvētku egle Latgales mākslas un amatniecības centrā

Netradicionāli rotātā Ziemassvētku egle Latgales mākslas un amatniecības centrā

Ziemassvētku laiks, Latgales mākslas un amatniecības centrā, tiek iekausēts stiklā, rotājot egli ar stikla pārsliņām un organizējot izstādi „Stikls bez robežām”. 2016. gada 17. decembrī, Latgales mākslas un amatniecības centrā, tika atklāta lielā Ziemassvētku egle, kura šogad rotāta ar kausētām stikla pārsliņām.

Radošo darbnīcu dalībnieki un atbalstītāji, 17. decembrī satikās kopā, lai kopīgi piedzīvotu “ziemas pasaku” un cildinātu skaisto eglīti. Tradicionāli amatniecības centrā lielā Ziemassvētku egle tiek rotāta ar netradicionāliem rotājumiem. Šogad egli rotā 232 stikla pārsliņas, ko no septembra līdz decembrim, veidojuši radošo darbnīcu dalībnieki stikla mākslinieces Ingas Salmiņas vadībā.

Latgales mākslas un amatniecības centrs, sadarbībā ar atsaucīgiem Līvānu novada iedzīvotājiem, katru gadu, sākot no 2006. gada, savu Ziemassvētku egli rotā netradicionāli – veidojot savdabīgu tematisku noformējumu. Ziemassvētku egle ir tikusi greznota: ar garāko tautisko jostu Latvijā; ar 23 adītāju 138 pāriem rakstainu cimdu; ar 300 tamborētām un adītām sniegpārsliņām; ar salmu puzuriem; ar 155 pāriem adītu, rakstainu zeķu; ar piparkūkām; ar 300 paštaisītiem apsveikumiem; ar 98 pašdarinātām cepurēm; un ar 500 māla zvaniņiem.

Paralēli stikla pārsliņu rotātajai eglei, izstāžu zālē, izvietota izstāde „Stikls bez robežām”. Eksponēto darbu autori ir Inga Salmiņa - kausēts stikls, Jānis Ziemelis – kokgriezumi, un Mārtiņš Markots – metāls. Izstādi organizē radošā apvienība „Perspektīva” un Latgales mākslas un amatniecības centrs, atbalsta VKKF un Latgales Reģiona attīstības aģentūra.

Izstādi aicinām apmeklēt līdz 2017. gada 7. janvārim, Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zēlē.

 

Pielikumā:

  • Fotogrāfija ar pasākuma dalībniekiem

  • Netradicionāli rotātās egles fotogrāfija

Kontaktinformācija:

Tālr.: 653 81855

Mob. tālr.: 28603333

E-pasts: lmac@livani.lv

Ar cieņu,

Sanita Pinupe

(LMAC kultūras tūrisma organizatore)

Atstājiet komentāru