2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Latgales mākslas un amatniecības centrā atvērta Ināras Petrusevičas darbu izstāde “PĒKŠŅI”.

Latgales mākslas un amatniecības centrā atvērta Ināras Petrusevičas darbu izstāde “PĒKŠŅI”.

Profesionālās mākslas pamatus Ināra Petruseviča apguva Latvijas Mākslas akadēmijas sagatavošanas kursos (1987-1990). Šajā posmā Ināras radošajai izaugsmei daudz devusi draudzība ar Daugavpils gleznotājiem Grigoriju Mihejevu un Ludmilu Procenko. 90.gadu sākumā Ināra darbojās jauno mākslinieku apvienībā „Krasts”, 2000.-2003.gados radoši strādājusi Dānijā, papildinājusi zināšanas Mākslas un dizaina koledžā Londonā. Tas, ka I.Petruseviča nav ieguvusi profesionālas mākslinieces diplomu Latvijas Mākslas akadēmijā, padara viņas glezniecību atšķirīgu latviešu mākslas ainā. Mākslinieces daiļradē vairāk jaušamas ietekmes no baltkrievu un krievu glezniecības, īpaši Marka Šagāla.

Ināra Petruseviča glezno viegli, rotaļīgi, brīžiem izmantojot vienkāršus bērnišķīgus tēlus, lai runātu par nopietnām lietām. Viņas darbiem raksturīgs krāšņs, optimistisks kolorīts, uz kura fona darbojas viņas sapņu un fantāziju tēli.

Ināra Petruseviča izstādēs piedalās kopš 1987.gada. Māksliniece izstādījusi savus darbus Latvijā, Baltkrievijā, Krievijā, Lietuvā, kā arī Dānijā un Zviedrijā. Viņai ir bijušas personālizstādes Rīgā, Daugavpilī, Dānijā, Vitebskā un Viļņā. Mākslinieces darbi ir pieprasīti kā Latvijā, tā arī aiz tās robežām. Viņas gleznas atrodas Polijas, Zviedrijas, Lielbritānijas un ASV privātkolekcijās, kā arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja un Vitebskas (Baltkrievija) pilsētas muzeja īpašumā. Viņas darbi ir iekļauti Swedbankas labāko mūsdienu latviešu mākslinieku darbu kolekcijā. I.Petruseviča darbojas Daugavpils mākslinieku apvienībā, piedalās pašmāju un starptautiskos mākslas plenēros.

Izstādi aicinām apmeklēt līdz 2017. gada 1. maijam, Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē.

 

Pielikumā publicitātes fotogrāfijas:

  • Ināras Pertusevičas darbu izstādes afiša.

Kontaktinformācija:

Tālr.: 653 81855

Mob. tālr.: 28603333

E-pasts: lmac@livani.lv

Ar cieņu,

Sanita Pinupe

(LMAC kultūras tūrisma organizatore)

Atstājiet komentāru