2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Noslēdzies pirmais bērnu nodarbību cikls Mūsdienu mākslas galerijā

Noslēdzies pirmais bērnu nodarbību cikls Mūsdienu mākslas galerijā

Ar mērķi veicināt mūsdienu mākslas izpratni bērnu un jauniešu vidū un nodrošināt ikvienam interesentam pieejamas kultūras izglītības iespējas Līvānos un Latgales reģionā, Mūsdienu mākslas galerijā šopavasar norisinājās pirmais bērnu nodarbību cikls.

Nodarbības šajā ciklā tika veidotas tā, lai aptvertu pēc iespējas daudzveidīgāku mākslas jomu spektru un sniegtu iespēju skolēniem darboties līdzās māksliniekiem. Nodarbības cikla ietvaros vadīja - gleznotājs Jānis Purcens, grafiķe Agate Lielpētere, galerijas vadītājs un grafiskais dizaineris Raimonds Vindulis, rakstniece Luīze Pastore un tēlnieks Pauls Pudžs. Bērnu nodarbību cikla nodarbībās piedalījās teju 100 mākslas skolas audzēkņu.

Jēkaba Graubiņa Līvānu mūzikas un mākslas skolas direktora vietniece izglītības jomā Inese Butlere stāsta: ““Mēs vēlējāmies radīt brīvāku atmosfēru ārpus mācību procesa un mazliet “iekustināt” bērnus, liekot viņiem paskatīties uz to, ko viņi jau apgūst, tikai no cita skatupunkta – caur mākslinieku prizmu. Mēs domājam, ka ir izdevies. Ir izdevies paskatīties uz jau saprotamām lietām no cita aspekta.”.

Mūsdienu mākslas galerijas vadītājs Raimonds Vindulis stāsta: “Pie šī iesāktā virziena mēs noteikti turēsimies un pilnveidosim to. Kā zināms, apgūt savas iemaņas viskvalitatīvāk var strādājot kopā ar profesionāļiem. Pasniedzējus izvēlējāmies ļoti rūpīgi, visi ir augsta līmeņa profesionāļi, kuri nobrieduši savu pieredzi nodot tālāk. Novērtēju Mākslas skolas vēlmi saviem audzēkņiem dot to labāko un vērtīgāko, paldies pasniedzējiem par ieinteresētību un atbalstu. Paldies pilsētas vadībai par spēju apzināties, cik vērtīgi un svarīgi jaunajai paaudzei sniegt kvalitatīvas izglītības iespējas. Esmu pārliecināts par to, ka pilsēta un novads būs ieguvēji.”.

Mūsdienu mākslas galerija atrodas Rīgas ielā 108a, Līvānos, tās apmeklējums – bez maksas. Galerijas darba laiks – no trešdienas līdz sestdienai no pl.12:00-18:00. Pieteikt grupu ekskursijas, meistardarbnīcas un lekcijas iespējams rakstos uz pasts.mmg@gmail.com.

Video apkopojums par bērnu nodarbību ciklu pieejams: www.youtu.be/gDUJuNZiqL8

Lāsma Vindule
Mūsdienu mākslas galerija
Biedrības “Galerija” valdes locekle
vindule.lasma@gmail.com

Atstājiet komentāru