2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

"Vienotība" Saeimas vēlēšanās Latgales apgabala sarakstā ar pirmo numuru vēlas redzēt Preiļu mēru Aldi Adamoviču

"Vienotība" Saeimas vēlēšanās Latgales apgabala sarakstā ar pirmo numuru vēlas redzēt Preiļu mēru Aldi Adamoviču

Šodien notiks "Vienotības" valdes sēde, kurā varētu lemt par 12.Saeimas vēlēšanu līderiem piecos vēlēšanu apgabalos, informē "Vienotības" valdes locekle Lolita Čigāne.
 

Viņa gan norādīja, ka pastāv arī iespēja, ka šis jautājums tomēr netiek skatīts.  Parasti "Vienotības" valdes sēdēs tiek pārspriesti valstī un politikā aktuālie jautājumi, piebilda Čigāne.

 
Kā ziņots, no "Vienotības" Rīgas vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru varētu startēt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Vidzemes vēlēšanu apgabalā - Ministru prezidente Laimdota Straujuma, Kurzemes vēlēšanu apgabalā - partijas līdere un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Zemgales vēlēšanu apgabalā - Jānis Reirs, bet Latgales vēlēšanu apgabalā, partija ar pirmo numuru vēlētos redzēt Preiļu mēru Aldi Adamoviču, kurš vēl nesen startēja no Latvijas Reģionu apvienības saraksta, iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".
 

Zināms, ka "Vienotības" kandidātu vidū būs Dzintars Zaķis, Ilze Viņķele un arī pašreizējā Rīgas domes deputāte Sarmīte Ēlerte.

 

 

Tie gan ir tikai provizoriskie aprēķini, un galīgie kandidātu saraksti vēl būs jāapstiprina "Vienotības" izpildinstitūcijās.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru