2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Aktualizēs tehnisko projektu Preiļu pils renovācijai

Aktualizēs tehnisko projektu Preiļu pils renovācijai

Preiļu novada dome nolēmusi ņemt Valsts kasē aizņēmu pašvaldības prioritārā Preiļu pils renovācijas tehniskā projekta aktualizācijai.
 
Projekta "Valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa Preiļu pils tehniskā projekta BK daļas aktualizācija" realizācijai nepieciešamais finansējums ir 23 716 eiro.
 
Aizņēmumu plānots ņemt uz pieciem gadiem ar Valsts kases noteikto procentu likmi. Tā pamatsummas atmaksu nolemts veikt, sākot no 2015.gada novembra.
 
Pēc aizņēmuma piešķiršanas paredzēts slēgt iepirkuma līgumu ar SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa" par Preiļu pils tehniskā projekta aktualizāciju, kas ir vērsta uz pils jumta, sienu, fasādes un pamatu atjaunošanu, kā arī vēl padomju laikos uzliktā pārseguma spriedzes noņemšanu. Kredīta saņemšanas gadījumā tehniskā projekta aktualizāciju paredzēts veikt līdz šī gada beigām.
 
SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa" izstrādāja pils tehnisko projektu jau 2005.gadā. Lai tuvākajā nākotnē varētu plānot pils renovācijas darbus, esošais projekts ir jāpārstrādā saskaņā ar patlaban spēkā esošajām prasībām.
 
Kamēr nav aktualizēts pils tehniskais projekts, nevar prognozēt arī renovācijas darbu izmaksas. Nākamgad, kad būs pieejami Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļi, pašvaldība varētu pretendēt uz ES finansējumu pils sakārtošanai.
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru