2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

Medaļu birums Preiļu sportistiem Baltijas vieglatlētikas čempionātā (FOTO)

Medaļu birums Preiļu sportistiem Baltijas vieglatlētikas čempionātā (FOTO)

2. un 3. augustā skaistā Igaunijas pilsētiņā Vīlandē, tieši pie Vīlandes ezera, norisinājās Baltijas vieglatlētikas čempionāts senioriem. No Preiļiem sacensībās piedalījās trīs sportisti, kuru vārdi uzvarētāju listē jau ir ierakstīti arī cita ranga čempionātos pasaulē – Normunds Ivzāns, Dace Liniņa un Fēlikss Pušņakovs.
 
Dace Liniņa startēja vairākās disciplīnās un izcīnīja 1. vietu augstlēkšanā un šķēpa mešanā, 2. vietu 100 m skrējienā. Čempionātā piedalījās trīs komandas no Latvijas, kuras startēja stafetē. Dace Liniņa bija stiprākās komandas sastāvā un kopā ar citām sportistēm izcīnīja komandai uzvaru – 1. vietu stafetē.
 
Brīnišķīgus rezultātus čempionātā parādīja arī Fēlikss Pušņakovs, startējot vairākās disciplīnās un iegūstot trīs 1. vietas - 200 m skrējienā, 400 m skrējienā un stafetē. 100 m skrējienā Fēlikss izcīnīja 3. vietu.
 
Normunds Ivzāns piedalījās vienīgajā čempionāta programmā iekļautajā soļošanas distancē un plūca laurus. 10 km distancē Normunds ieguva 1. vietu. Pārdomājot čempionāta norisi, Normunds atzina, ka Igaunijas čempionāta organizatori soļošanas distances bija izvēlējušies nedaudz netradicionāli. Parasti šāda veida sacensībās vīrieši soļo 5 kilometrus, bet, ja vīriešu distance ir 10 km garumā, tad sievietes soļo 5 kilometrus. Vīlandes čempionātā arī sieviešu distance bija 10 kilometrus gara.
 
Baltijas vieglatlētikas senioru čempionāts norisinājās otro reizi pēc daudzu gadu pārtraukuma. Šogad sacensībās piedalījās sportisti no Igaunija, Latvijas, Lietuvas, arī no Vācijas, Krievijas un Somijas. Pirmais čempionāts notika pirms četriem gadiem Bauskā.
 
Sportisti ir apmierināti ne tikai ar mierīgo un vienkāršo čempionāta norisi, bet ir gandarīti arī par to, ka pēc sacensībām varēja izbaudīt skaisto, nepārveidoto dabu Vīlandes ezera krastā, kur netālu slejas senās pilsdrupas un skatīt Vilandes pilsētu, kas izvietojusies 70 km aiz Rūjienas robežas. Sportisti pateicas Preiļu novada domei un AS „Preiļu siers" par atbalstu un ir gandarīti mēroties spēkiem ar citu valstu sportistiem un gūt labus rezultātus.
 
Normunds Ivzāns pastāstīja, ka informāciju par sacensībām viņš parasti meklē Internetā. 16. augustā Normundam jāstartē čempionātā tepat Latvijā, pēc kura tiks veidots Latvijas sportistu rezultātu kopvērtējums šim gadam. Paralēli notiek gatavošanās Eiropas vieglatlētikas čempionātam Izmiras pilsētā Turcijā, kurā piedalīsies arī Dace Liniņa.
 
Lai varētu līdzvērtīgi sacensties ar citu valstu sportistiem, ir jābūt stingram režīmam. Pamatā ir regulāri treniņi, atteikšanās no tradicionāliem ēšanas ieradumiem, jo sportisko formu nevar savienot ar saldējuma un šašlika baudīšanu, bet, kā atzina Normunds Ivzāns, tas ir tā vērts.
 
Turēsim īkšķus par mūsu sportistiem un vēlēsim veiksmi turpmākajos čempionātos!
 
Maija Paegle,
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru