2024.gada 23. septembris

Vanda, Veneranda, Venija

“Nordekas" autobusu vadītāju streiks sarežgīs situāciju pasažieriem Preiļos

“Nordekas" autobusu vadītāju streiks sarežgīs situāciju pasažieriem Preiļos

Daugavpilī pasažieru plānus paredzētais "Nordekas" autobusu vadītāju streiks varētu būtiski neietekmēt, savukārt Preiļos situācija izveidotos visai neapskaužama.
 
 
Daugavpils pilsētas pašvaldībā paskaidroja, ka "Nordeka" nav vienīgais operators, kas nodrošina pasažieru pārvadājumus starp Daugavpili un Rīgu. Pasažieriem ir iespēja izmantot gan Daugavpils autobusu parka un SIA "Dautrans", gan arī AS "Pasažieru vilciens" piedāvātos pakalpojumus.
 
 
Savukārt pasažieri Preiļu novadā, kam jau patlaban ir zināmas neērtības ar nokļūšanu līdz galvaspilsētai un atpakaļ, "Nordekas" autobusu vadītāju streika rezultātā var nonākt patiešām ļoti sarežģītā situācijā.
 
 
Preiļu novada domē pastāstīja, ka nokļūšanu uz Rīgu un atpakaļ jau tagad sarežģī visai nelielais tiešo reisu skaits. Bieži vien iedzīvotāji, lai nokļūtu Rīgā viņiem izdevīgā laikā, ir spiesti mērot ceļu līdz Līvāniem, kur piestāj starp Daugavpili un Rīgu kursējošie autobusi un vilciens. Savukārt, lai iegādātos biļeti uz svētdienas vakara Rīgas autobusu, tas ir jādara "ļoti savlaicīgi".
 
 
"Nordekas" autobusu vadītāju streiks šo situāciju var padarīt vēl sarežģītāju, atzina Preiļu novada pašvaldībā.
 
 
Jau ziņots, ka starppilsētu pasažieru pārvadājumu uzņēmuma AS "Nordeka" autobusu vadītāji, lai aizstāvētu savas tiesiskās intereses un protestētu pret zemajām algām, ir lēmuši par labu kolektīvajai rīcībai jeb streikam.
 
 
Kā informē arodbiedrība LABA, streiks paredzēts 8.novembrī.
 
 
Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru