2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Preiļu novada Litavniekos atklās Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera kapteiņa Ignata Beča zāli

Preiļu novada Litavniekos atklās Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera kapteiņa Ignata Beča zāli

Atzīmējot Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera kapteiņa Ignata Beča 125.dzimšanas dienu, sestdien, 14.februārī, Zemessardzes 35.nodrošinājuma bataljona štābā Preiļu novada Litavniekos atklās viņam veltītu piemiņas zāli, informē Zemessardze.
 
Lai godinātu kapteiņa Beča ieguldījumu Latvijas neatkarības izcīnīšanā un nostiprināšanā, Zemessardzes 35.nodrošinājuma bataljons nolēmis nosaukt viņa vārdā konferenču zāli. Zālē būs apskatāma Bečam veltīta fotoizstāde.
 
Zāles atklāšanā piedalīsies Zemessardzes vienību un Valsts robežsardzes koledžas pārstāvji, pašvaldību vadītāji, kā arī vietējo skolu vēstures skolotāji.
 
Bečs dzimis 1890.gada 14.februārī Preiļu pagasta Litavniekos, Latvijas armijā iestājies brīvprātīgi 1918.gada 15.decembrī. Cēsu rotas rindās viņš cīnījies pie Lielauces, Skrundas un Kalnciema, no 1919.gada 30.septembra bija bataljona komandieris Latgales partizānu pulkā, kur dienēja līdz Brīvības cīņu beigām. Par varonību un drosmi Bečs tika apbalvots ar Lāčplēša Kara ordeni.
 
Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas Bečs brīvprātīgi iestājās robežsardzes dienestā un tika iecelts par Zilupes apgabala 1.robežapsardzības rajona priekšnieku, bet vēlāk - tādā pašā amatā Pasienas rajonā. 30.gadu otrajā pusē viņš bija policijas iecirkņa priekšnieks Abrenē un Preiļos.
 
bechsignats
Ignats Bečs

Atstājiet komentāru