2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Preiļu novadā notiek būvprojekta “Preiļu apvedceļš Dienvidu virzienā”  sabiedriskā apspriešana

Preiļu novadā notiek būvprojekta “Preiļu apvedceļš Dienvidu virzienā” sabiedriskā apspriešana

Šī gada 25. februārī plkst. 17.30 Preiļu novada domes zālē, Raiņa bulvārī 19, notiks publiskās apspriešanas sanāksme par būvprojektu "Preiļu apvedceļš Dienvidu virzienā". Kā iepriekš informējām iedzīvotājus, ar projekta būvniecības ieceri iespējams iepazīties no šī gada 9. februāra līdz 9. martam. Informācija par projektu un planšetes izvietotas Preiļu novada domes 2. stāvā, projekta materiāli pieejami arī Preiļu novada domes mājas lapā www.preili.lv .
 

2014. gada 12. novembra domes sēdē Preiļu novada domes deputāti pieņēma lēmumu par 2014. - 2020. gadā plānotā Eiropas Savienības finansējuma piesaistīšanu, kas notiks aktivitātes 5.6.2. "Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām" ietvaros. Domes sēdē tika nolemts pieejamo finansējumu novirzīt vairāku infrastruktūras objektu attīstīšanai Preiļu novadā:
 

Preiļu pilsētas apvedceļa izbūvei Dienvidu virzienā,
Rīgas ielas rekonstrukcijai,
Brīvības ielas rekonstrukcijai,
Brīvības un Rīgas ielas krustojuma rekonstrukcijai.


Preiļu pilsētas apvedceļa izbūve kā prioritārais projekts šobrīd ir tāpēc, ka tam vispirms būs pieejams finansējums, un tā realizēšanai pastāv reālas iespējas pašvaldībā. Noteikumi nosaka to, ka pieejamais finansējums pašvaldībās jāvirza uzņēmējdarbības attīstībai, uzrādot un nodrošinot noteikto rādītāju sasniegšanu - izveidojot 1 darba vietu pret 41 000,00 eiro ERAF finansējuma vai 1 eiro ERAF finansējuma pret ieguldīto 1 eiro ERAF finansējuma uzņēmējdarbībā.


Realizējot būvprojektu "Preiļu apvedceļš Dienvidu virzienā", jāapzinās ieguvumi iedzīvotājiem, kas sasniedzami, īstenojot projektu. Projekta rezultātā tiktu atslogota satiksme vienā no pilsētas centrālajām ielām - Daugavpils ielā, jo šobrīd tā ir viena no tranzītielām Preiļos.


Redzams ieguvums no projekta īstenošanas būtu A.Upīša ielas iedzīvotājiem – tiktu labiekārtoti stāvlaukumi, izbūvētas ietves, drošas gājēju pārejas, labiekārtota pieeja dzīvojamajam fondam. Paredzēts sakārtot arī komunikācijas A.Upīša ielā - virszemes siltumtrasi un apgaismojumu, kas līdz šim satraucis daudzus šī dzīvojamo māju masīva iedzīvotājus. Projekta aktivitātēs ir paredzēts arī izbūvēt barjeras un apzaļumojumus trokšņu slāpēšanai A.Upīša ielā. Blakus apvedceļam plānots gājēju/velosipēdistu celiņš, kurš visā tā garumā būs apgaismots.


„Realizējot apvedceļa projektu, ieguvums būs arī zemes īpašniekiem, kuru īpašumi atradīsies apvedceļa abās pusēs, jo infrastruktūras uzlabošanas rezultātā pieaugs nekustamā īpašuma vērtība, varētu sākties arī jaunu dzīvojamo māju celtniecība tieši apvedceļa tuvumā", tā ieguvumus no projekta īstenošanas redz domes priekšsēdētāja Maruta Plivda. Kopumā apvedceļa projekts veicinātu acīmredzamu infrastruktūras sakārtošanu pilsētā.
Cienījamie pilsētas iedzīvotāji ! Ja līdz sapulcei 25. februārī Jums tomēr rodas neskaidrības par apvedceļa projektu, laipni aicinām rast atbildes uz Jums interesējošiem jautājumiem, griežoties Preiļu novada domē pie domes priekšsēdētājas Marutas Plivdas vai pie atbildīgajiem speciālistiem – Attīstības daļas vadītāja Zigmāra Erta, Tehniskās daļas vadītāja Jāņa Skutela vai Nekustamā īpašuma daļas vadītājas Vitas Patmalnieces. Telefoniski atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem varēsiet saņemt, zvanot darba dienās no plkst. 11.00 – 16.00 Zigmāram Ertam, tālrunis 29433146.


Maija Paegle,
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru