2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Apstiprināti noteikumi skolēnu nodarbinātības organizēšanai vasarā

Apstiprināti noteikumi skolēnu nodarbinātības organizēšanai vasarā

Kārtējā domes sēdē deputāti apstiprināja noteikumus par kārtību, kādā organizējami skolēnu nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā Preiļu novadā.
Nodarbinātības pasākumi tiek nodrošināti Preiļu novadā deklarētiem skolēniem, kuri mācās vispārizglītojošās vai profesionālās mācību iestādēs un kuri uz nodarbinātības pasākuma uzsākšanas brīdi ir sasnieguši 13 - 18 gadu vecumu. Nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā finansē Preiļu novada dome, bet organizē, koordinē un kontrolē attiecīgais darba devējs.
Noteikumi nosaka, ka nodarbinātības pasākumi tiek nodrošināti, ņemot vērā proporciju iedzīvotāju, skolu un skolēnu skaita ziņā. Nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā iesaistītie skolēni strādās divas nedēļas – 13 un 14 gadīgie skolēni strādās četras stundas dienā, 15-18 gadīgie strādās nepilnu darba dienu - 6 stundas dienā, saņemot atlīdzību valstī noteiktās minimālās stundas tarifa likmes apmērā par faktiski nostrādātajām stundām.
Pašvaldības iestādes, SIA Preiļu saimnieks" un Preiļu novada pagasta pārvaldes līdz 10. maijam Preiļu novada domē iesniegs informāciju, paziņojot, cik skolēniem tiks nodrošinātas darba vietas jūnija, jūlija un augusta mēnešos.
Pašvaldības pienākumos ietilpst organizēt skolēnu pieteikšanos un izvērtēt pieteikuma anketas-iesniegumus. Pamatojoties uz skolēnu pieteikumiem, pašvaldība izvērtēs un piedāvās vietas, kur notiks skolēnu nodarbinātības pasākumi vasarā. Pašvaldība būs atbildīga arī par noslēgto līgumu izpildi, bet, ja tiks konstatēta kāda skolēna nevērīga attieksme pret veicamo uzdevumu izpildi, tiks izvērtēta iespēja noteiktā darbā skolēnu aizstāt ar citu. Pašvaldība veiks arī darba samaksu skolēniem par padarīto darbu 7 darba dienu laikā pēc darba laika uzskaites tabeles un pārskata iesniegšanas.
Savukārt skolēnu pienākumos ietilpst vecāku vai aizbildņu aizpildīta iesnieguma iesniegšana Preiļu novada domes kancelejā vai attiecīgi kādā no Preiļu novada pagastu pārvaldēm līdz 15. maijam. Pēc pašvaldības izveidotās darba grupas pozitīva izvērtējuma rezultāta saņemšanas skolēnam jāiesniedz ārsta izziņa (forma 027) par veselības stāvokli.
Līdz 27. maijam pašvaldības izveidota darba grupa izvērtēs skolēnu iesniegtās pieteikumu anketas, priekšroku dodot skolēniem no aizbildniecībā esošo bērnu ģimenēm, no daudzbērnu un trūcīgajām ģimenēm. Par izvērtēšanas rezultātiem informācija tiks nodota līdz 31.maijam. Skolēnu nodarbinātības mērķis ir radīt iespēju 13-18 gadu vecumu sasniegušiem skolēniem apgūt darba prasmes un iemaņas profesionāļu uzraudzībā.

Maija Paegle,
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru