2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Apstiprināts Mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanas konkursa nolikums

Apstiprināts Mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanas konkursa nolikums

Preiļu novada domes sēdē tika apstiprināts Mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanas konkursa nolikums. Līdzfinansējumu projektiem finansē no Preiļu novada pašvaldības budžeta līdzekļiem. Kopējais domes piešķirtais finansējums sastāda 5000 euro.
Projektu pieteikumus izvērtēs domes izveidota Ekspertu komisija, ko vada Preiļu novada domes izpilddirektors Vladimirs Ivanovs. Ekspertu komisijā darbosies Preiļu novada domes Attīstības daļas vadītājs Zigmārs Erts, pašvaldības jurists Aldis Džeriņš, arhitekts Arvils Pundurs, galvenā grāmatvede Skaidra Mukāne, plānotāja Sanita Meļko, uzņēmējdarbības konsultante Ineta Liepniece un komisijas sekretāre Liene Skutele.
Nolikums nosaka, ka vienas nedēļas laikā pēc rezultātu apstiprināšanas Ekspertu komisija pretendentus informēs par konkursa rezultātiem. Konkursa rezultāti tiks publicēti domes mājas lapā www.preili.lv .
Projekta pieteikumus varēs iesniegt Preiļu novada domes kancelejā Raiņa bulvārī 19, Preiļos. Konkursa nolikumu, projektu pieteikuma veidlapu un informāciju par konkursa norisi varēs saņemt pašvaldības uzņēmējdarbības centrā vai domes mājas lapā.
Projektu pieņemšanas sākuma un noslēguma termiņus izsludina atbildīgie speciālisti pašvaldībā, publicējot informāciju domes mājas lapā, vietējās nozīmes laikrakstos, kā arī veicot tiešo komunikāciju ar mazajām un vidējām komercsabiedrībām un saimnieciskās darbības veicējiem.
Konkursa mērķis ir sniegt pašvaldības atbalstu mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā, radot inovatīvus, ar paaugstinātu pievienoto vērtību produktus un pakalpojumus, kas veicinātu esošās saimnieciskās darbības attīstību vai dažādošanu, lai attīstītu alternatīvus ienākumu avotus un palielinātu ienākumu līmeni Preiļu novada teritorijā. Šā mērķa īstenošanai dome piešķir līdzfinansējumu projektiem, kas paredz nodarbinātības veicināšanu - jaunu darba vietu radīšanu novadā, tūristu piesaisti no apkārtējām pilsētām un kaimiņvalstīm, esošo pakalpojumu un produktu ražošanas efektivitātes paaugstināšanu, līdzfinansējuma nodrošināšanu ES projektiem un infrastruktūras uzlabošanu.

Maija Paegle,
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru