2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Preiļu aktualitātes: skolēnu nodarbinātība, projektu konkurss, mājražotāju tirdziņš

Preiļu aktualitātes: skolēnu nodarbinātība, projektu konkurss, mājražotāju tirdziņš

Nodarbinātības pasākumi jūnija, jūlija un augusta mēnešos tiks nodrošināti Preiļu novadā deklarētiem skolēniem, kuri mācās vispārizglītojošās vai profesionālās mācību iestādēs un kuri uz nodarbinātības pasākuma uzsākšanas brīdi ir sasnieguši 13 - 18 gadu vecumu. Nodarbinātības pasākumus vasaras brīvlaikā finansē Preiļu novada dome, bet organizē, koordinē un kontrolē attiecīgais darba devējs. Nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā iesaistītie skolēni strādās divas nedēļas – 13 un 14 gadīgie skolēni strādās četras stundas dienā, 15-18 gadīgie strādās nepilnu darba dienu - 6 stundas dienā, saņemot atlīdzību valstī noteiktās minimālās stundas tarifa likmes apmērā par faktiski nostrādātajām stundām.Skolēnu pienākumos ietilpst vecāku vai aizbildņu aizpildīta iesnieguma iesniegšana Preiļu novada domes kancelejā vai attiecīgi kādā no Preiļu novada pagastu pārvaldēm līdz 15. maijam. Līdz 27. maijam pašvaldības izveidota darba grupa izvērtēs skolēnu iesniegtās pieteikumu anketas, priekšroku dodot skolēniem no aizbildniecībā esošo bērnu ģimenēm, no daudzbērnu un trūcīgajām ģimenēm. Ar noteikumiem var iepazīties www.preili.lv.

Preiļu novada dome izsludina projektu konkursu MAZO UN VIDĒJO KOMERCSABIEDRĪBU UN SAIMNIECISKĀS DARBĪBAS VEICĒJU PROJEKTU līdzfinansēšanai. Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā. Līdzfinansējums tiek piešķirts projektiem, kas paredz nodarbinātības veicināšanu - jaunu darba vietu radīšanu, tūristu piesaisti no apkārtējām pilsētām un kaimiņvalstīm, esošo pakalpojumu un produktu ražošanas efektivitātes paaugstināšanu, līdzfinansējuma nodrošināšanu citiem ES projektiem un infrastruktūras uzlabošanu. Projekta pieteikumus var iesniegt Preiļu novada domes kancelejā no 7. maija līdz 5. jūnijam plkst. 16.00. Sīkāka informācija pa tālruni 26636243 vai Preiļu novada uzņēmējdarbības centrā.

Preiļu novada uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Preiļu novada kultūras centru un Preiļu novada domi 1. maijā no plkst. 8:00 līdz 13:00 laukumā Raiņa bulvārī 19, Preiļos organizē amatnieku un mājražotāju tirdziņu. Aicināti piedalīties tirdziņā zemmnieki, mājražotāji, amatnieki un dārzkopji kā arī visi iedzīvotāji un interesenti. Par pavasarīgu noskaņojumu un jautrību tirdziņā rūpēsies Preiļu novada pašdarbības kolektīvi. Pieteikuma anketa tirgotājiem pieejama pašvaldības mājas lapā www.preili.lv vai Preiļu novada uzņēmējdarbības centrā. Pieteikšanās dalībai tirgū līdz 28. aprīlim.

17. aprīlī plkst. 16:00 Preiļu Galvenajā bibliotēkā norisināsies pasākumu cikla “Reģionālo un vietējo mediju loma sabiedrībā” 1. pasākums - laikraksta “Novadnieks” redakcijas kolektīva
tikšanās ar saviem lasītājiem, atzīmējot laikraksta “Novadnieks” iznākšanas 65. gadskārtu.

18. aprīlī plkst. 19:00 Aizkalnes Tautas nama vokālais ansamblis „Visiem dzīves gadījumiem” ielūdz uz savu gada jubilejas koncertu „PUĶU NAKTS”. Savukārt, plkst. 22.00 Balle kopā ar Ēriku
Gruzniņu. .

19. aprīlī plkst. 14:00 Preiļu KN norisināsies Līvānu slāvu kultūras biedrības ansambļa „UZORI” un Preiļu novada kultūras centra sieviešu vokālā ansambļa “Rjabinuška” un senioru ansambļa “Kaļinuška” koncerts. Ieeja brīva.

Preiļu novada ziņas sagatavoja Preiļu novada domes mājas lapas satura redaktore Jolanta Rubine

Atstājiet komentāru