2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Darba meklētāji atgūst ticību saviem spēkiem

Darba meklētāji atgūst ticību saviem spēkiem

Preiļu novada sociālajā dienestā uz sarunu ar ilgstošajiem darba meklētājiem bija ieradusies biedrības „LAIMES KALVE” komanda ar semināru „Kā izprast savu situāciju”, kura laikā runāja gan par to kā iekļauties darba tirgū, gan to kas traucē to izdarīt. Tāpat seminārā runāja ar to kā izvērtēt savu ikdienas darbu prioritātes, klausītāji dalījās iespaidiem un savā dzīves pieredzē attiecībās ar cilvēkiem.

Šajā seminārā lektore parādīja kā cilvēks var pats sev un citiem palīdzēt tikt ārā no it kā nepārvaramām problēmām. Kā rīkoties, sākot ar mazumiņu, ar sevi pašu un tikai tad var gaidīt, ka mainīsies visa dzīves situācija.

Kāda 51 gadu veca sieviete pēc semināra raksta: „Uzzināju, kā rīkoties situācijās, kas mani satrauc. Risināt sasāpējušās problēmas, novērtēt savu stāvokli sabiedrībā.” Savukārt 33 gadus vecā darba meklētāja atzīst, ka „seminārs ļoti patika un palīdzēja. Tagad zinu no kura gala jāsāk tikt galā ar problēmām.”

Biedrība „LAIMES KALVE” pateicas Preiļu novada sociālā dienesta vadītājai Diānai Vucānei un dienesta darbiniekiem par patiesu interesi par cilvēka likteņiem un nenogurstošo enerģiju, pildot savu darbu.

Biedrība “LAIMES KALVE” īsteno sociālo projektu “Ceļš uz laimi”, kas atdzīvina mūsu kultūras garīgās vērtības, sekmē savstarpējo cieņu starp cilvēkiem, atjauno vecāku uzticību skolām, cilvēku ticību saviem spēkiem, veicina pozitīvu attieksmi. Biedrība veic izglītojošu darbu. Nepilna pusgada laikā lekcijas par kompetenci, saskarsmi, motivāciju mācīties un strādāt noklausījušies 703 izglītības, kultūras, probācijas un sociālo dienestu darbinieki un šo dienestu klienti, kā arī 2188 skolēni.

Biedrība „LAIMES KALVE” turpina darbu, piedāvājot aktuālas tēmas, izmantojot grāmatas “Ceļš uz laimi” ieteikumus. Lekcijas veidotas darba kolektīviem, interesentu grupām, skolēniem. Tās ir interaktīvas lekcijas par saskarsmi, izdegšanas sindromu, konfliktu risināšanu, motivāciju mācīties, atkarību kaitīgumu. Lekciju laikā darbā iesaista arī klausītājus, tie strādā līdzi un iesaistās sarunās. Viena no priekšrocībām ir tā, ka katrs kolektīvs, kas aicina „LAIMES KALVES” lektorus, var izvēlēties, par kādām tēmām runāt, izveidot savu lekciju ciklu tā, lai palīdzētu klausītājiem apgūt vēlamās prasmes, saprast problēmas un savas vajadzības.

„LAIMES KALVĒ” strādā profesionāli lektori, kuri spēj strādāt ar dažādām auditorijām.

Par mums: www.celsuzlaimi.lv

Vita Smiltiņa,

biedrības „LAIMES KALVE”

sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru