2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Preiļu pagastā līdz mēneša beigām notiks zemessargu pamatapmācības nometne

Preiļu pagastā līdz mēneša beigām notiks zemessargu pamatapmācības nometne

Preiļu pagasta "Badelkā" līdz 30.augustam notiks zemessargu pamatapmācības nometne, kurā jaunie zemessargi apgūs darbības ar ieročiem, lauka kaujas iemaņas, darbu ar karti un orientēšanos apvidū.

 

Kā aģentūru LETA informēja Zemessardzē, nometni organizē Zemessardzes 35.nodrošinājuma bataljons. Nometnē piedalās 25 jaunie zemessargi, kas nesen devuši zemessarga zvērestu un stājušies Zemessardzes rindās. Lielākā daļa zemessargu ir no Preiļiem un Krāslavas, bet vairāki zemessargi nāk arī no Balviem un Rēzeknes. Tāpat nometnē savas zināšanas atsvaidzina zemessargi, kas gatavojas sākt mācības Neintensīvajā jaunākā instruktora kursā.

 

Nometnē jaunie zemessargi apgūst darbības ar ieročiem, lauka kaujas iemaņas, darbu ar karti un orientēšanos apvidū, kā arī iemaņas medicīnā un sakaru procedūrās.

 

Zemessargu pamatapmācības nometnes šogad tika organizētas pirmo reizi, un tās tika atzītas par efektīvu veidu jauno zemessargu apmācībai. 2.Zemessardzes novadā pamatapmācības nometnes notikušas Aizkrauklē un Daugavpilī, un tajās jau apmācīti 150 zemessargi.

 

2.Zemessardzes novadā patlaban dien vairāk nekā 3000 zemessargu, un gandrīz 300 ir uzņemti šogad. 2.Zemessardzes novada komandieris pulkvežleitnants Ervīns Kopeika uzsver, ka ikviens Latvijas pilsonis vecumā no 18 gadiem var izmēģināt savus spēkus un stāties Zemessardzes rindās. "Mēs gaidām cilvēkus, kas vēlas izmēģināt savus spēkus un sniegt savu ieguldījumu valsts aizsardzībā. Tā ir lieliska iespēja pārbaudīt sevi, iegūt jaunas zināšanas, kas noderēs arī ikdienā, jaunus kolēģus un draugus. Daudziem svarīgi būs arī tas, ka par dalību apmācībās tiek maksāta kompensācija, piešķirta forma, bet citam nozīmīgi ir tas, ka Zemessardzē ir iespēja attīstīt savas līdera dotības," norāda Kopeika.

 

Savukārt 25.augustā no plkst.13 līdz 15 nometnē ir paredzēta preses diena.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru