2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Preiļos „paldies” skanēja dažādās valodās (FOTO)

Preiļos „paldies” skanēja dažādās valodās (FOTO)

Sestdien Preiļu novada svētku laikā iepretim skatuvei notika sociālā °akcija „Pasaki PALDIES!”. Pilsētnieki un viesi biedrības „LAIMES KALVE” akcijas stendā rakstīja savus „paldies” ģimenei, vecākiem, draugiem, radiem, kolektīviem, Preiļiem. Kopumā uzrakstīti 102 sirsnīgi „paldies”! Gandrīz 800 cilvēki dāvanā no biedrības saņēma 800 grāmatas

„Ceļš uz laimi” un vairāk kā 1600 cilvēkiem iedotas uzlīmītes ar akcijas dzelteno, šķelmīgo smaidiņu. Preiļos cilvēki bija ļoti atsaucīgi, kaut vēl arvien gadās kāds, kurš ir pārsteigts par to, ka kaut kas mūsu laikos notiek par smaidu un lielu „paldies”. Arī Preiļos bija cilvēki, kuri ziedoja veiksmīgai akcijas norisei.

Biedrība „LAIMES KALVE” sirsnīgi pateicas Preiļu novada domei un Kultūras centra kolektīvam par atbalstu un skaistajiem svētkiem.

Akcija „Pasaki PALDIES!” vairo labestību, savstarpēju cieņu un prieku, veicina saskarsmi starp dažādiem cilvēkiem. Laikā, kad cilvēki ieslīguši savās problēmās, domās par nākotni un lielajā steigā neatrod laiku teikt labus vārdus apkārtējiem, „LAIMES KALVE” aicina teikt PALDIES tiem, kuriem aizmirsies pateikties, kuru darbu neesam novērtējuši vai vienkārši pateikt PALDIES tiem, kas to ir pelnījis - konkrēts cilvēks, organizācija, pilsēta. Šīs akcijas uzdevums ir atgādināt, ka kļūt kaut nedaudz laimīgākiem var pavisam vienkārši – jāatceras pateikt citiem labus vārdus.

Akcijas laikā savu PALDIES var izteikt, nofotografējoties un šo foto nosūtot tam, kam izteikta pateicība.

Pilsētās, kur iepriekš ir notikusi akcija - Dobelē, Rīgā, Talsos un Kuldīgā, Ventspilī, Jēkabpilī, Madonā, Preiļos tās ideja patika ļoti daudziem cilvēkiem, un daži desmiti akciju atbalstīja ar ziedojumiem. Biedrība pateicas ziedotājiem un aicina arī citus būt atsaucīgiem un ziedot biedrības darbam. Iegūtos līdzekļus šobrīd izlieto akcijas
izdevumiem. Savukārt pārējos līdzekļus, paredzēts izlietot, organizējot antinarkotiskās un motivējošās lekcijas skolēniem.

Nākamā pietura sociālajai akcijai „Pasaki PALDIES!” būs Kārsavas novada svētkos un 1.septembrī Valmierā.

Biedrība “LAIMES KALVE” īsteno sociālo projektu “Ceļš uz laimi”, kas atdzīvina mūsu kultūras garīgās vērtības, sekmē savstarpējo cieņu starp cilvēkiem, atjauno vecāku uzticību skolām, cilvēku ticību saviem spēkiem, veicina pozitīvu attieksmi. Biedrība veic izglītojošu darbu. Nepilna pusgada laikā lekcijas par kompetenci, saskarsmi, motivāciju mācīties un strādāt noklausījušies 789 izglītības, kultūras, probācijas un sociālo dienestu darbinieki un šo dienestu klienti, kā arī 2188 skolēni.

Biedrība „LAIMES KALVE” turpina darbu, piedāvājot lekcijas par aktuālām tēmām, izmantojot grāmatas “Ceļš uz laimi” ieteikumus. 

Šovasar biedrība „LAIMES KALVE” ceļo pa Latvijas pilsētām, īstenojot sociālo akciju „Pasaki PALDIES!”. 

Vita Smiltiņa, biedrības „LAIMES KALVE”, sabiedrisko attiecību

speciāliste

Komentāri (0-2/2)

  • Liena
    02.07.2018 18:25
    Preiļos gan bija labi!
  • Raitis
    02.07.2018 18:25
    Pie mums Jēkabpilī izskatījās, ka tā telts nebija īstajā vietā. Vajadzēja, kur vairāk garāmgājēju. Svētku organizatori visas nevalstiskās organizācijas nogrūda aiz Tautas nama.

Atstājiet komentāru