2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

No amata atbrīvota Preiļu slimnīcas valde

No amata atbrīvota Preiļu slimnīcas valde

SIA "Preiļu slimnīca" valdes priekšsēdētājs Jānis Anspoks un valdes locekļi Aldis Džeriņš un Lilita Seile uzrakstījuši atlūgumus, tādējādi apturot ārstniecības iestādes pašreizējās valdes darbību.

 

Valdes priekšsēdētājs Jānis Anspoks  paskaidro, ka viņš un valdes locekļi šādi rīkojušies Preiļu novada domes priekšsēdētājas Marutas Plivdas (LSDSP) uz viņiem izdarītā spiediena rezultātā.

 

Anspoks arī norādīja, ka pašvaldība nepilda savus iepriekš pieņemtos lēmumus un nepiešķir finansējumu vairāku vērienīgu Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu atbalstītu ārstniecības iestādē realizējamu energoefektivitātes projektu īstenošanai.

 

Patlaban pašvaldības parāds saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem esot 176 000 eiro. Savukārt slimnīca virs plānotā projektu īstenošanā no saviem līdzekļiem ir ieguldījusi 134 000 eiro. Šo naudu, pēc Anspoka teiktā, bijis plānots izlietot slimnīcai nepieciešamā aprīkojuma iegādei.

 

Preiļu novada domes priekšsēdētāja Plivda apstiprināja faktu, ka no SIA "Preiļu slimnīca" valdes priekšsēdētāja un locekļiem ir saņemti atlūgumi, taču noliedza faktu, ka uz viņiem būtu izdarīts spiediens.

 

"Pēdējā pašvaldības sēdē deputāti pieņēma lēmumu par audita veikšanu SIA "Preiļu slimnīca". Man un vēl pieciem pašvaldības deputātiem apmeklējot ārstniecības iestādi, tās vadība nevarēja sniegt izsmeļošas atbildes uz vairākiem elementāriem, tai skaitā ar uzņēmuma finansēm saistītiem, jautājumiem," norādīja Plivda.

 

Savukārt, kas attiecas uz pašvaldības finansiālajām saistībām attiecībā pret Preiļu slimnīcu, tad tās, pēc pašvaldības vadītājas teiktā, Preiļu novada dome pilda proporcionāli tai piederošajām uzņēmuma kapitāldaļām. Saskaņā ar pašvaldības pieņemtajiem lēmumiem šogad tā ārstniecības iestādei jau ir pārskaitījusi 120 000 eiro.

 

"Tas, ka slimnīcas vadība uzņēmās vairāku ES atbalstītu siltināšanas projektu īstenošanu, nesaskaņojot finansēšanas jautājumus ar pārējām pašvaldībām - kapitāldaļu turētājām, tad tā jau ir ārstniecības iestādes vadības atbildība," norādīja Plivda.

 

Jautājumu par SIA "Preiļu slimnīca" jauno valdi plānots lemt kapitāldaļu turētāju sanāksmē jau šo piektdien, 4.septembrī.

 

Neskatoties uz ārstniecības iestādes valdes iesniegto atlūgumu, slimnīcas darbība nav apturēta un medicīniskā palīdzība pacientiem tajā tiek nodrošināta ierastajā kārtībā.

 

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

attēlā: Preiļu slimnīca

Atstājiet komentāru