2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Starptautiskais leļļu festivāls Preiļos pulcēja vairākus tūkstošus apmeklētāju

Starptautiskais leļļu festivāls Preiļos pulcēja vairākus tūkstošus apmeklētāju

 Ar brīnišķīgu autorleļļu izstādi Preiļu kultūras namā, izcilu mākslinieku meistarklasēm bērniem un vēl daudziem interesantiem pasākumiem Preiļu novada svētku ietvaros aizritējis 1. starptautiskais autorleļļu festivāls “Leļļu vasara Preiļos”.

Uz šo vēl nebijušo notikumu Preiļos bija ieradušies 27 starptautiski atzīti leļļu meistari no vairākām pasaules valstīm – Nīderlandes, Igaunijas, Azerbaidžānas, Krievijas, Baltkrievijas un Latvijas. Triju dienu garumā Preiļu kultūras namā varēja vērot dažādu formu lelles no dažādiem materiāliem, papildinātas ar visdažādākajiem aksesuāriem un tērpiem.

Preiļu Kultūras namā valdīja radošu cilvēku ideju un fantāzijas iemiesojums, ko festivāla laikā apskatīja vairāk nekā 8 000 apmeklētāju. Izstādes laikā apmeklētāji varēja izteikt savu viedokli, balsojot par interesantāko lelli un nosakot skatītāju simpātiju. Darbojās arī neatkarīga žūrijas komisija, kura vērtēja darbus trīs nominācijās. Nomināciju “Izcilākais tērps 2015” saņēma māksliniece no Maskavas Irina Gorjunova, par “Aksesuāru mākslinieku 2015” tika nominēts Baltkrievijas mākslinieks Sergejs Drozdovs, nominācija “Lelle ar raksturu 2015” tika pasniegta Nīderlandes māksliniecei Nel Groothedde. Skatītāju simpātiju balvu saņēma Vladlena - preiliete Jeļena Mihailova, par kuras lellēm bija nobalsojis lielākais vairākums izstādes apmeklētāju.

Jolanta Upeniece
Preiļu novada domes mājas lapas satura redaktore

Atstājiet komentāru