2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Preiļos aiztur nelegālos robežšķērsotājus no Vjetnamas

Preiļos aiztur nelegālos robežšķērsotājus no Vjetnamas

Preiļu un Daugavpils novados 20. un 21.septembrī robežsargi aizturējuši nelegālo imigrantu grupas, kopā 11 Vjetnamas pilsoņus un trīs pārvietotājus – divus Tadžikistānas un vienu Krievijas pilsoni,  informē Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

 

Naktī no svētdienas uz pirmdienu, veicot robežas apsekošanu, par Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu Salienas pagastā robežsargi aizturēja četrus Vjetnamas pilsoņus trīs vīriešus un vienu sievieti un, pēc nesekmīga bēgšanas mēģinājuma, arī personu pārvietotāju - 1972.gadā dzimušo Krievijas pilsoni.

 

Savukārt, svētdienas vakarā un pirmdienas rītā Preiļu apkaimē aizturētas vēl divas Vjetnamas pilsoņu grupas - vienu no tām pavadīja divi Tadžikistānas pilsoņi.

 

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu un par liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai uzsākti kriminālprocesi. Vjetnamas un Tadžikistānas pilsoņi izmitināti Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā „Daugavpils”, savukārt Krievijas pilsonis ievietots Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā.

 

Pētersone norādīja, ka Valsts robežsardze izsaka pateicību Preiļu iedzīvotājiem par sadarbību nelegālo imigrantu aizturēšanā.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar BNS

Atstājiet komentāru