2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Preiļu slimnīcā pērn otrs lielākais dzemdību skaits pastāvēšanas vēsturē

Preiļu slimnīcā pērn otrs lielākais dzemdību skaits pastāvēšanas vēsturē

 2015. gadā SIA «Preiļu slimnīca» Dzemdību nodaļā pavisam ir bijušas 455 dzemdības, kas ir otrs lielākais dzemdību skaits slimnīcas pastāvēšanas laikā, pēc tam, kad 1983.gadā ir bijušas 458 dzemdības.

SIA «Preiļu slimnīca» Dzemdībunodaļa sniedz valsts apmaksātudzemdību palīdzību, kuru saņemsievietes no Preiļu novada, Rēzeknes pilsētas un novada, Daugavpilspilsētas un novada, Līvānu, Riebiņu,Aglonas, Krāslavas un citiem Latvijasnovadiem.

Dzemdību nodaļas vadītājs JurisKļaviņš pauž gandarījumu par paveiktodarbu pagājušajā gadā, norādot,ka pavisam Preiļu slimnīcāpiedzimuši 458 bērniņi, no kuriem254 meitenes un 204 puikas. Ārstsuzsver, ka Preiļu slimnīcā katraipacientei ir individuāla pieeja.

Pašreizējās telpās Preiļu slimnīcas Dzemdību nodaļa atrodas kopš2013. gada vasaras, kad tika pabeigtiapjomīgi remontdarbi, kā rezultātāvisas slimnīcas nodaļas atrodas vienā korpusā. Pirmajā slimnīcas stāvā ir Uzņemšanas nodaļa, otrajā –Dzemdību un ginekoloģijas nodaļaun ērtas, labiekārtotas palātas, kurdzemdību laikā var uzturēties arīvisa ģimene. Ceturtajā stāvā atrodasdienas stacionārs un operāciju zāle, kas ir pieejama gadījumos, kadnepieciešams ķeizargrieziens. Preiļuslimnīcas trešajā stāvā ir Vispārējā profila nodaļa.

Atstājiet komentāru