2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Preiļu novada bērnu zīmējumi izstādīti Rīgas domē un ceļos uz izstādi Čehijā

Preiļu novada bērnu zīmējumi izstādīti Rīgas domē un ceļos uz izstādi Čehijā

2016.gadā aprit 70 gadi, kopš dibināta Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija. Izglītības joma ir UNESCO darbības pirmā prioritāte un arī tās lielākais darbības lauks. Visā pasaulē UNESCO strādā, lai veicinātu izglītības pieejamību visiem, uzlabotu izglītības kvalitāti un nodrošinātu tās atbilstību ikviena dažādajām vajadzībām, ticot, ka tieši izglītība ir sociālās un ekonomiskās attīstības priekšnoteikums.

Atzīmējot šo gadadienu, UNESCO Čehijas Republikas Nacionālā komisija aicinājusi 44.Starptautisko bērnu mākslas izstādi-konkursu „Lidice 2016” veltīt tēmai „Skola? Izglītība!”

Arī Preiļu novada izglītības iestāžu audzēkņi atsaucās uz šo aicinājumu un, atbilstoši nolikuma tēmai zīmēja zīmējumus un piedalījās atlases konkursā Rīgā. Mūsu novadu šogad pārstāv 12 konkursa dalībnieki un 9 no tiem ir iekļuvuši laureātu vidū - 2 audzēkņi no Preiļu 1.pamatskolas – Kristers Šņepsts (8 gadi) un Sofja Kirillova (9 gadi) (sk. Astrīda Čerpakovska), 3 audzēkņi no Preiļu mūzikas un mākslas skolas – Dagnis Stikāns (13 gadi), Viktorija Jakovļeva (11 gadi) un Ivans Ivanovs (9 gadi), 4 audzēkņi no Preiļu novada bērnu un jauniešu centra – Agija Anspoka (8 gadi), Ance Paula Onužāne (8 gadi), Ilona Kraule (8 gadi) un Katrīne Vasiļevska (9 gadi) (sk. Kazimirs Anspaks)

Latvijas kārtas 196 izstādes darbu vidū ir arī nosaukto audzēkņu darbi, kuri tiks izstādīti Rīgas domē. Pavisam konkursam Rīgā tika iesūtīti 897 darbi no 53 Latvijas novadiem un pilsētām. Laureātu apbalvošana notiks 18.februārī Rīgas Latviešu biedrības namā, uz kuru dosies arī konkursa uzvarētāji un viņu pedagogi no Preiļu novada izglītības iestādēm.

Anita Kolosova
Preiļu novada BJC direktora vietniece
28641149, 65381395

Atstājiet komentāru