2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Apstiprināts Preiļu novada domes 2016. gada budžets

Apstiprināts Preiļu novada domes 2016. gada budžets

Pagājušajā nedēļā Preiļu novada dome apstiprināja pašvaldības budžetu 2016. gadam, kas pamatbudžetā paredz plānotos ieņēmumus 8 491253 eiroapmērā. Tā kā no iepriekšējā gada ir līdzekļu atlikums 377 231 eiro, izdevumi pašvaldības budžetā plānoti 8 868 484 eiro apmērā.

Pašvaldības budžets, salīdzinot ar 2015. gadu, šogad ir pieaudzis par 2,4%. Budžeta izdevumus ir ietekmējis valsts noteiktais minimālās algas palielinājums, līdz ar to daļa no pašvaldības budžeta pieauguma jānovirza atlīdzībai, pārējais – pašvaldības autonomo funkciju izpildes nodrošināšanai un novada attīstības projektu īstenošanai.

Pašvaldības prioritātes šogad būs atbalsts uzņēmējdarbībai un jaunu darba vietu radīšana novadā, bet uzmanība tiek pievērsta visām jomām novadā.

Ieplānoti līdzekļi energoauditu apmaksai daudzdzīvokļu māju siltināšanai, šogad finansējums paredzēts arī tehnisko projektu izstrādei daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmu sakārtošanai. Finansējums paredzēts vairāku ielu apgaismošanas projektu izstrādei gan pilsētā, gan lauku ciematos. Pašvaldība no budžeta līdzekļiem nodrošinās ēdināšanu 100% apmērā novada pamatizglītības un vispārējās izglītības iestāžu 5. – 9. klašu skolēniem un ēdināšanu 50% apmērā novada dienas vispārējās izglītības iestāžu 10. – 12. klašu skolēniem. Šogad pirmo gadu pašvaldība ieplānojusi studējošiem novada jauniešiem stipendiju fondu.

No 19. līdz 21. augustam Preiļu novada svētku ietvaros ieplānots 2. starptautiskais Autorleļļu festivāls, bet par pagājušajā gadā festivāla laikā saziedotajiem līdzekļiem pašvaldība iegādāsies daudzgadīgos augus un krūmus daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apzaļumošanai. Viens no svarīgākajiem pašvaldības nospraustajiem mērķiem, ko sākam jau šogad – līdz valsts simtgadei un Preiļu pilsētas 90. dzimšanas dienai atjaunot vēsturisko mantojumu – Preiļu pili.  

Atstājiet komentāru