2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Cepumu ražotāja "Adugs" vadītājs atzīstas, ka aģitējis vēlēšanās balsot par "Saskaņu"

Cepumu ražotāja "Adugs" vadītājs atzīstas, ka aģitējis vēlēšanās balsot par "Saskaņu"

Konditorejas izstrādājumu ražotāja SIA "Adugs" valdes priekšsēdētājs Jāzeps Zukuls šodien Preiļu tiesā atzina, ka aģitējis vēlēšanās balsot par partiju "Saskaņa".

Zukuls atzina, ka vienā uzņēmuma maiņā aģitējis balsot par "Saskaņu". Viņš esot palūdzis vienu no lietā apsūdzētajiem Anatoliju Sprogi parunāt ar cilvēkiem šajā sakarā.

Naudu viņš nevienam neesot piedāvājis. Neesot runāts arī par alkoholu vai algas pielikumu. "Nezinu, vai Sproge vai Fjodors Martinovs kādam ko maksāja. Ar deputātu Andreju Elksniņu esot sazinājies kā ar advokātu, bet ar Dzintaru Zaķi esot pazīstams kopš partijas "Jaunais laiks" laikiem," teica Zukuls.

Viņš arī piebilda, ka Elksniņš uzņēmumā "Adugs" esot ticies ar biznesmeņiem.

Savukārt maiņas vadītāja Galina Krjukova atzina, ka viņas tiešais priekšnieks Sproge lūdzis paaģitēt maiņas darbiniekus 25-27 cilvēkus balsot par "Saskaņas" sarakstu nr.11, liekot krustiņu pirmajam numuram Andrejam Elksniņam. Taču viņa tomēr aicinājusi cilvēkus iet uz velēšanām un balsot pēc sirdsbalss.

Jau ziņots, ka šodien Daugavpils tiesa Preiļos turpina skatīt lietu par balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās par labu sarakstam Nr.11 "Saskaņa", aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Lietā apsūdzētie Anatolijs Sproge un Fjodors Martinovs tiesā atzinuši, ka pirkuši balsis 12.Saeimas vēlēšanās par labu sarakstam Nr.4 "Vienotība", nevis sarakstam Nr.11 "Saskaņa". Savukārt prokurors centīsies pierādīt, ka balsis, kā apsūdzībā norādīts, pirktas par labu "Saskaņai".

Šodien uz tiesas sēdi ieradies gan Elksniņš, gan Zaķis.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-4/4)

  • Skaudības Dievs
    09.12.2020 20:16
    «Rīgas apgabaltiesa trešdien nemainīja drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu konditorejas izstrādājumu ražotāja "Adugs" valdes priekšsēdētājam Jāzepam Zukulam, kurš tiek turēts aizdomās par iespējamu iesaistīšanos cilvēktirdzniecībā, informēja tiesā.» pasaulē ir daudz netaisnību. Kas ir taisnība vai netaisnība? Tas ir atkarīgs no vērotāja skatpunkta. Pie netaisnībām ir jāmāk pierast, tad dzīve paliks vieglāka. Arī mūsdienu Latvijā ir daudz netaisnību. Piemēram, apmēram 10 gadus atpakaļ noritēja klasiskā “Simtlatnieku programma”, arī pašlaik norit līdzīgas “programmas”, bet ar nedaudz citādākiem noteikumiem. “Simtlatnieku programma” bija vardarbība pret grūtībās nonākušajiem cilvēkiem. Diemžēl “Simtlatnieku programmā” nostrādātais laiks neiet darba stāžā. Par pilnas slodzes darbu (40h nedēļā) maksāja vien 100Ls bruto (nodokļi netika maksāti!). Pēc kāda laika simtlatnieku attalgojumu samazināja līdz 80Ls. Kamēr mans tēvs simtlatniekos mūrēja akmens mūri, tikmēr mana dzimtā novada domes priekšsēdētāja nopelnīja 17352.75Ls neto gadā (dati no VID » Sākumlapa » Valsts amatpersonu deklarācijas » Valsts amatpersonas deklarācija). Es nebrīnīšos, ja izrādīsies, ka uz mana tēva padarītā darba rēķina, kāds ierēdnis uztaisīja sev labu prēmiju. Ja uz pasaules nebūtu netaisnību, tad nebūtu Skaudības Dieva Skolnieciņa. Taču Dievi pieļauj netaisnības, tad laikam tāda ir Dievu griba.
    Ar zaļu un kuplu skaudību, Skolnieciņš – Latvju Skaudības Dievs
    [Baltu Skaudības Dievs Skolnieciņš]
    (Vislatvijas Skaudības Dievība Skolnieciņš)
    (Skauģu Skauģis)
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #simtlatnieki #verdzība #SimtlatniekuProgramma #simtlatnieks #simtlatniece #ValstsIzzadzēji #NoziedzīgāValdība #NoziedzīgāsPašvaldības #SilesVepri #vergturi #100Ls #80Ls #SociālāNevienlīdzība #Skolnieciņš #SkaudībasDievs #LatvjuDievi
  • Skaudības Dievs
    09.12.2020 20:15
    Konditorejas izstrādājumu ražotāja “Adugs” produkcija ir laba, lēta un garšīga. Vārdu sakot, šajā uzņēmumā strādā lieliski pārtikas tehnoloģi, kas no lētām izejvielām spēj pagatavot dažādus gardumus. Manuprāt, pašlaik notiek uzņēmuma nomelnošanas kampaņa un tirgus pārdale. Varbūt šī ir pat pasūtīta krimināllieta. Kas to lai zina… “Simtlatnieku programmas” gadījumā neviens neko nav pat izmeklējis. Piemēram, universitātes inženierzinātņu 3.kursa studentiem prakses stipendija ir nieka 300€ par pilnas slodzes darbu, pat lielveikalā par darbu kasē maksā 3€ bruto stundā. Par virsstundām maksā dubultā, bezmaksas ēdina un pēc viena nostrādātā gada ir bezmaksas apdrošināšanas polise. Studentiem tādu ekstru nav. Varbūt Valsts policija sāks izmeklēt, kāpēc studentiem par praksi maksā 300€ nevis 430€? Kāpēc daži akadēmiķi iemanās nopelnīt virs 100 000€ gadā? Valsts policija varētu veikt ļoti atbildīgu zinātnisko darbu un izpētīt universitāšu administrācijas tēriņus. Citādi kojas ir vecas, neremontētas un noplukušas, bet universitātes rektors braukā ar dārgā gala Lexus automašīnu.
    Ar piķa melnu skaudību, Skolnieciņš – Latvju Skaudības Dievs (Skauģu Skauģis)
    (Vislatvijas Skaudības Dievība Skolnieciņš)
    [Baltu Skaudības Dievs Skolnieciņš]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #SkaudībasDievs #Skolnieciņš #nabadzība #GMI #SociālāNevienlīdzība #simtlatnieki #SimtlatniekaDēls #SimtlatniekuProgramma #SociālāNoslāņošanās #trūcīgie #maznodrošinātie #nevienlīdzība #tiesiskums #LatvjuDievi
  • Skaudības Dievs
    09.12.2020 20:11
    Apmēram pirms 10 gadiem iesākās ”Simtlatnieku programma”. “Simtlatnieku programma” ilga n-tos gadus. Pa šo laiku “Simtlatnieku programmā” mainījās gan tās nosaukums, gan norises nolikums. Pirmie simtlatnieki strādāja pilnas slodzes darbu (8 stundas 5 dienas nedēļā) par 100Ls mēnesī. Strādāt “Simlatnieku programmas” ietvaros drīkstēja vien 6 mēnešus gadā. Sākumā var šķist, ka 100Ls uz rokas ir laba alga, jo minimālā alga neto bija apmēram 130Ls (minimālā bruto alga bija 200Ls). Priekš bezdarbnieka tā var šķist labdarība. Tomēr patiesība izrādās krietni skaudrāka, jo no šiem 100Ls nodokļi nav maksāti. Rezultātā simtlatnieki nonāca krietni skaudrākā situācijā nekā minimālās algas saņēmēji. Par simtlatniekiem netika veiktas sociālās iemaksas. Pēc kāda laika, aizbildinoties ar akūtu naudas trūkumu Valsts kasē, mūsu noziedzīgā valdība simtlatnieku atalgojumu no 100Ls samazināja līdz 80Ls. Mūsu noziedzīgā valdība simtlatniekus dēvēja par stipendiātiem, taču pēc būtības simtlatnieki bija vergi. Tikai alkatīgi vergturi verdzību spēj nosaukt par labdarību. Es vergturus necienu, es vergturus nīstu. Tajā pašā laikā, kad notika “Simtlatnieku programma”, mūsu politiķi saņēma n-tās reizes lielākas algas. Piemēram, pašvaldību domju priekšsēdētāju (mēru) alga bija no tūkstoša līdz diviem tūkstošiem latu neto mēnesī (dažiem pat lielāka). Par laimi, VID Publiskajā datu bāzē var atrast valsts amatpersonu deklarācijas, kur norādīta informācija par ierēdņu un politiķu ienākumiem.
    Lai Latvju Dievi piedod mūsu noziedzīgajai valdībai – alkatīgajiem uzņēmējiem, politiķiem un augsta ranga ierēdņiem – tās noziegumus pret savu tautu! Aizlūgsim Latvju Dievus, lai mūsu valdība nožēlo paveikto!
    Ar zaļu un kuplu skaudību, Skolnieciņš – Latvju Skaudības Dievs
    (Skauģu Skauģis)
    [Simtlatnieka dēls]
    [Baltu Skaudības Dievs Skolnieciņš]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #simtlatnieki #SimtlatniekuProgramma #NoziedzīgāValdība #SilesVepri #BadaSkartāLatvija #krīze #Skolnieciņš #SkaudībasDievs #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #DabasMāte #VeļuMate #LatvjuDievuSvētība #karma
  • Skaudības Dievs
    09.12.2020 20:08
    Pašlaik mūsu valstī ir smags laiks. Latvijā patreiz rit ekonomiskā krīze. Kovid-19 (covid-19) pandēmijas dēļ daudzi mani tautieši ir zaudējuši darbu. Bezdarbs pieaug, mājsaimniecību ienākumi samazinās. Daudzas ģimenes ir iedzītas izmisumā. Par spīti krīzei, mūsu hiperaktīvā un cēlā policija ir apturējusi uzņēmuma “Adugs” darbību. "Adugs Production" ir lielisks uzņēmums, kurš ražo lētu un garšīgu produkciju, kā arī sniedz cilvēkiem darbu. Manuprāt, Jāzeps Zukuls ir krietns vīrietis – Latvijas patriots. Pašlaik uzņēmumam “Adugs” ir grūti laiki mūsu hiperaktīvo un valdonīgo drošībnieku dēļ. Mūsu drošībnieku uzvedība šķiet aizdomīga. Iespējams šī krimināllieta ir ar baltiem diegiem šūta. Pēc manām domām, J.Zukula kunga konkurenti un nelabvēļi pašlaik nodarbojas ar reiderismu viņa uzņēmumā. Mūsu cēlie policisti un prokuratūra visticamāk šoreiz kalpo par marionetēm politmafijas (izbijušo ОБХСС ekonomisko čekistu un citu veiklo zēnu) rokās. Mūsdienu Latvijā ir daudz netaisnību uz kurām Valsts policija piever acis. Teju vai dekādi atpakaļ notika “Simtlatnieku programma”, neviens policists neizmeklēja “Simtlatnieku programmas” nelikumības. Tas liecina, ka mūsu cēlajiem policistiem ir nospļauties uz simtlatnieku un simtlatnieku ģimeņu ciešanām. Mūsu policisti ir divdabji, viņi ir ļoti amfotēri politmafijas rokās. Lūgsim Latvju Dievus, lai Augstākie spēki visu saliek pa savām vietām! Veļu Māte uzraudzīs šo situāciju. Veļu Mātes sirpis ir ass. Augstākā labuma vārdā Veļu Māte bez žēlastības nopļaus jebkuru alkatīgo dvēseli. Karmas rats ir iegriezts. Lai Veļu Māte tiesā mūs!
    Ar piķa melnu skaudību, Skolnieciņš [Latvju Dievu dēls]
    [Latvju Skaudības Dievs Skolnieciņš]
    (Vislatvijas Skaudības Dievība Skolnieciņš)
    (Skauģu Skauģis)
    [Simtlatnieka dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #simtlatnieki #tiesiskums #LatvjuDievi #karma #VeļuMāte
    P.S. Šis ir mans subjektīvais viedoklis. Lūdzu neuztvert to nopietni!

Atstājiet komentāru