2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Preiļu novadā dzīvojamās mājas ugunsgrēkā cietusi sieviete

Preiļu novadā dzīvojamās mājas ugunsgrēkā cietusi sieviete

Pagājušajā diennaktī Latvijā ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki, bet bojāgājušo nav, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Vakar VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novada Pelēču pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu koka dzīvojamā māja un tai jau ir iegruvušas jumta konstrukcijas. Ugunsgrēkā cieta apmēram 31 gadu veca sieviete, kura saindējās ar dūmiem un tika hospitalizēta.

Vēlāk tika saņemts izsaukums uz Bauskas ielu Daugavpilī, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsgrēkā cieta apmēram 63 gadus veca sieviete, kura guva apdegumus. Liesmās gāja bojā suns.

Savukārt Alūksnes novada Mārkalnes pagastā ugunsgrēkā dzīvojamā mājā cieta apmēram 50 gadus veca sieviete, kura bija saindējusies ar degšanas produktiem.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 94 izsaukumus - 43 uz ugunsgrēku dzēšanu un 34 uz glābšanas darbiem, bet 17 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šogad Latvijā reģistrēti 5281 ugunsgrēki, kuros cietuši 133, gājuši bojā 43, bet izglābti 163 cilvēki. No visiem minētajiem ugunsgrēkiem 2648 bijuši kūlas degšanas gadījumi.

Atstājiet komentāru