2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Preiļu novada dome studējošiem jauniešiem piešķirs stipendijas

Preiļu novada dome studējošiem jauniešiem piešķirs stipendijas

Preiļu novada domes sēdē tika apstiprināts stipendiju nolikums, un deputāti nolēma slēgt sadarbības līgumu ar Viduslatgales pārnovadu fondu par pašvaldības stipendiju administrēšanu. Piešķirot stipendijas, pašvaldība cer sekmēt studējošās jaunatnes piesaistīšanu Preiļu novada intelektuālā potenciāla palielināšanai, tādējādi nodrošinot Preiļu novada pašvaldību, tās iestādes un komercsabiedrības ar augsti kvalificētiem speciālistiem.

Stipendiju nolikums nosaka, ka dome ar atsevišķu lēmumu turpmāk katru gadu noteiks Preiļu novada pašvaldības stipendiju piešķiršanai atbalstāmās studiju specialitātes, savukārt nodibinājums “Viduslatgales pārnovadu fonds” izveidos komisiju, iekļaujot tajā divus Preiļu novada domes pārstāvjus. Komisija veiks pretendentu saņemto pieteikumus izskatīšanu, pieņems lēmumus par atbalstāmajiem pretendentiem, sagatavos un iesniegs pašvaldībā apstiprināšanai pretendentu sarakstu.

Nolikums nosaka, ka vienam stipendiātam, studējošam pilna laika augstākās izglītības programmā, tiks piešķirta stipendija 90 % no valstī noteiktās minimālās algas mēnesī, maģistrantūrā un rezidentūrā studējošiem – 100 % no valstī noteiktās minimālās algas mēnesī. 

Atstājiet komentāru